Foto: shutterstock

Krāsnī cepti kartupeļi: mundierī un ar pikantu pildījumu 5

Sastāvdaļas
Lieli, miltaini kartupeļi (vēlams, bioloģiski audzēti)
Olīveļļa
Vidēji rupja maluma jūras sāls

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 55
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
2 auksti kūpinātas zivs filejas pēc izvēles (piemēram, skumbrija)
Tējkarote sakapātu pētersīļu
Krietna sauja sarīvēta cietā siera (čedars vai līdzīgs)
Tējkarote mārrutku vai sinepju
2 lielas ēdamkarotes sviesta
Jūras sāls un svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana.
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kārtīgi nomazgā kartupeļus, nosusina un pāris vietās sadursta ar dakšiņu. Ar olīveļļā samērcētām rokām ieziež kartupeļus no visām pusēm, tad pārbārsta ar jūras sāli.

Uz restēm cep 75–90 minūtes, atkarībā no kartupeļa izmēra. Gataviem kartupeļiem jābūt zeltaini brūniem un kraukšķīgiem ārpusē, taču, ar pirkstu piespiežot, nedaudz jāpadodas.

Var pasniegt, pārgrieztus uz pusēm, virsū dāsni uzliekot sālītu sviestu.

Pildījumam kartupeļus iegriež krustveidā – tā, lai ar karoti varētu izņemt cepto mīkstumu.

Traukā sajauc ar sablendētu zivi un sakapātajiem zaļumiem, pievieno 3/4 siera, mārrutkus / sinepes un sviestu, un sajauc. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un nedaudz melno piparu.

Pildījumu saliek atpakaļ apceptajā garoziņā (tā nu ir vairāk, tādēļ veidosies “jumtiņš”). Pārkaisa ar atlikušo sieru. Krāsnī grila režīmā cep, kamēr siers izkusis.

Ja vēlas, pasniedzot rotā ar zaļumiem.