Mobilā versija
Brīdinājums +2.0°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
18. septembris, 2014
Drukāt

Krāsnī cepts kartupelis ar krēmīgo tunci (1)

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv

Sastāvdaļas:

4 lieli kartupeļi

2 bundž. tuncis savā sulā

400g svaigs siers

zaļie lociņi

1 neliels sīpols

1 ēd.k. svaigi spiesta citrona sula

sāls, pipari

Pagatavošana
Kartupeļus kārtīgi nomazgāt. Katrā kartupelī iegriezt krustiņu un ielikt cepeškrāsnī cepties vismaz uz 1 stundu 200 grādos, kamēr kartupeļi kļūst mīksti.
Pagatavot mērci. No tunča noliet sulu un saspaidīt zivi ar dakšu. Pievienot sieru, smalki sagrieztus sīpolu un zaļos lociņus, citrona sulu. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.

Mērci pasniedz ar karstu kartupeli.
Veiktās izmaiņas. Mēs nekaisījām “sālīti” uz kartupeļa un nelējām “sviestiņu”. Cepts kartupelis pats par sevi ir garšīgs un sāls mērcē ir pietiekamā daudzumā. Siera vietā mēs izmantojām krēmveidīgu biezpienu ar pazeminātu tauku saturu. Šādā veidā ēdienu var piedāvāt arī tiem, kuri skaita kalorijas

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. kartupelī var likt visdažādākos salātus,mums vislabāk garšo ar garnelēm,bet tikpat labi tie var būt vistas salātiņi vai pat smalki sagriezta siļke ar sīpoliem,sajaukta arkrējumu un smalkajiem ikriņiem.
    Vieta fantāzijai,galvenais,lai būtu labs kartupelis.

Draugiem Facebook Twitter Google+