Foto-say7.info

Krāšņs galerts svētku galdam 0

Šajā receptē liellopa gaļas vietā var izmantot vistas fileju. Galertu var liet vienā lielā traukā, bet glītāk un interesantāk izskatās, kad ir vairāki mazi trauciņi.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 55
Krievija vismaz mēnesi zināja par terorakta gatavošanu: “Lai viņi nestāsta pasakas fejai!” 87
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 300 g cūkgaļas (var izmantot vistas fileju), 20 g želatīna, 2 lieli burkāni, liels sīpols, 2 vārītas olas, lauru lapa, pipari, sāls, zaļumi, dzērvenes dekorēšanai.

Pagatavošana.

Katlā liek veselu gaļas gabalu, nomizotus burkānus un sīpolu, pārlej 1,5  l ūdens un vāra 1 stundu.

CITI ŠOBRĪD LASA

15 minūtes pirms vārīšanās beigām pievieno ūdenim lauru lapu, piparu graudus, pieber sāli.

Želatīnu ieber 150 ml atdzesēta vārīta ūdens un atstāj tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma.

Buljonu, kurā vārījās gaļa, izkāš tīrā katliņā (nepieciešams 500 ml buljona), pievieno izšķīdināto želatīnu, liek katliņu uz uguns un karsē, līdz uzmet burbuli, bet nevāra.

Vārītajām olām atdala baltumus no dzeltenumiem, baltumus sagriež mazos kubiciņos, dzeltenumi nav nepieciešami.

Uzvārītos burkānus sagriež kubiciņos, arī gaļu sagriež mazos gabaliņos.

Traukā samaisa gaļu, ar burkāniem un olu baltumiem.

Formiņās apakšā liek dažas dzērveņogas, zaļumus. Virsū uzliek gaļu ar burkāniem un olu baltumiem.

Visu pārlej ar buljona šķidrumu.

Trauciņus liek ledusskapī un dzesē, kamēr galerts ir pilnībā sastindzis (apmēram 5 – 7 stundas).

Labu apetīti!