Mobilā versija
Brīdinājums -0.9°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
20. decembris, 2014
Drukāt

Krāšņs galerts svētku galdam (1)

Foto-say7.infoFoto-say7.info

Šajā receptē liellopa gaļas vietā var izmantot vistas fileju. Galertu var liet vienā lielā traukā, bet glītāk un interesantāk izskatās, kad ir vairāki mazi trauciņi.

Sastāvdaļas – 300 g cūkgaļas (var izmantot vistas fileju), 20 g želatīna, 2 lieli burkāni, liels sīpols, 2 vārītas olas, lauru lapa, pipari, sāls, zaļumi, dzērvenes dekorēšanai.

Pagatavošana.

Katlā liek veselu gaļas gabalu, nomizotus burkānus un sīpolu, pārlej 1,5  l ūdens un vāra 1 stundu.

15 minūtes pirms vārīšanās beigām pievieno ūdenim lauru lapu, piparu graudus, pieber sāli.

Želatīnu ieber 150 ml atdzesēta vārīta ūdens un atstāj tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma.

Buljonu, kurā vārījās gaļa, izkāš tīrā katliņā (nepieciešams 500 ml buljona), pievieno izšķīdināto želatīnu, liek katliņu uz uguns un karsē, līdz uzmet burbuli, bet nevāra.

Vārītajām olām atdala baltumus no dzeltenumiem, baltumus sagriež mazos kubiciņos, dzeltenumi nav nepieciešami.

Uzvārītos burkānus sagriež kubiciņos, arī gaļu sagriež mazos gabaliņos.

Traukā samaisa gaļu, ar burkāniem un olu baltumiem.

Formiņās apakšā liek dažas dzērveņogas, zaļumus. Virsū uzliek gaļu ar burkāniem un olu baltumiem.

Visu pārlej ar buljona šķidrumu.

Trauciņus liek ledusskapī un dzesē, kamēr galerts ir pilnībā sastindzis (apmēram 5 – 7 stundas).

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. jau ir burkani zeleja,un dzervenes tikai skabsanai,burkanu nemaz tik daudz nevajag traucina.Galertu vara no tadas galas,kura pati sarec,nevis liek klat zelantinu,ta jau ir zeleja,nevis galerts,un dekoret var loti smuki ,bez skabumiem.Tas ir mans ieteikums.Seit ir jaizdoma cits nosaukums,nevis galerts.

Draugiem Facebook Twitter Google+