Mobilā versija
+3.5°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
2. septembris, 2015
Drukāt

Kraukšķīgā šokolādes kūciņa

Foto - umnicca.livejournal.comFoto - umnicca.livejournal.com
Sastāvdaļas:

* Mīklai:
225 g kviešu miltu
30 g mandeļu miltu
90 g pūdecukura
150 g ļoti auksta saldkrējuma sviesta
1 ola

* Kraukšķīgajai kārtai

100 ml uzpūsto rīsu
100 g baltās šokolādes

* Krēmam

120 g tumšās šokolādes
150 g piena
100 g 35 % saldā krējuma
1 olu dzeltenums
30 g cukura

Pamatnes gatavošana

Mikserī samaisa sausās sastāvdaļas. Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu un ātri sablenderē.

Pievieno olu un atkal puto.

Mīklu liek uz miltiem apkaisītas virsmas un saveļ mīklas kamoliņu. Noliek ledusskapī uz vismaz divām stundām, bet vislabāk – uz diennakti.

Šī mīklas daudzuma pietiks divām tartēm, tāpēc daļu var sasaldēt un izmantot citreiz.

Aukstu mīklu izrullē, izklāj uz plāts un cep 150 grādos 15 minūtes.

Kad izcepies, atdzesē.

Kraukšķīgās kārtas gatavošana

Izkausētu šokolādi samaisa ar rīsiem, un ar tortes formas palīdzību veido otro kārtu.

Krēma pagatavošana

Saldo krējumu samaisa ar pienu un uzsilda.

Olu dzeltenumu samaisa ar cukuru.

Dzeltenumiem, pakāpeniski iemaisot, pievieno karsto masu.

Visu masu lej katlā un liek uz vidējas uguns, pakāpeniski maisot, līdz sabiezē.

Daļu krēmu sajauc ar šokolādi, tad pievieno atlikušo krēmu. Pārklāj trauku ar plēvi un atdzesē.

Atdzisušo krēmu vienmērīgi klāj uz tartes, nolīdzinot un pārkaisot ar kakao pulveri.

Avots: umnicca.livejournal.com

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+