Mobilā versija
-0.7°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
24. jūnijs, 2014
Drukāt

Kraukšķīgā zemeņu kūka. Krāšņs svētku deserts

Foto - obed-doma.ruFoto - obed-doma.ru

Sastāvdaļas:

(6 porcijām)

40 grami sviesta

125 ml saldā krējuma

100 g cukura

25 g mandeļu, sagrieztas plānās plāksnītēs

25 g attīrītu un sagrieztu pistāciju

50 g miltu

Rotāšanai:

200 g mīkstā siera

400 g kondensētā piena

citrona miziņa

citrons

8 ēdamkarotes citrona sulas

140 ml saldā krējuma, viegli sakulta

450 g zemeņu

2 ēdamkarotes sarkano jāņogu želejas

Šo krāšņo svētku desertu gatavo pāris stundas pirms svinībām.

1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepampannā ieklāj cepamo papīru. Katlā liek sviestu, saldo krējumu un cukuru. Uzvāra, visu laiku maisot. Ņem nost no uguns un pievieno miltus un riekstus. Pusi masas liek 20 cm (pa diognāli) lielā formā un cep 10-12 minūtes, līdz veidojas gaiši brūna krāsa.

2. Sakuļ mīksto sieru, tad pakāpeniski pievieno kondensēto pienu, citronu un viegli sakultu putukrējumu. Atdzesē 2-4 stundas, līdz krēms sacietē.

3. Caur sietu izberž 4 zemenes. Pievieno cukuru un želeju, nedaudz uzsilda, visu laiku maisot. Vāra 2-3 minūtes, lai veidotos sīrupveidīga masa. Pēc tam atdzesē.

4. Želejas masu atdzesē, tad pārklāj kūku. Pēc vēlēšanās var rotāt kūkas virspusi un sānus ar putukrējumu vai vārīto krēmu.

Recepte no obed-doma.com

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+