Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
19. septembris, 2014
Drukāt

Kur nopirkt vecā modeļa vafeļu pannu?

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

“Vai vēl kaut kur var nopirkt vecās labās padomju laika vafeļu pannas? Iegādājos mūsdienīgu – apaļu, gandrīz bez rieviņām, bet tādas vafeles kā bērnībā tajā nevar izcept.
” VALENTĪNA RĪGĀ

Vecāku modeļu vafeļu pannas var atrast tikai Latgalītes tirgū (jāprasa tirgotājiem, jo var nebūt izliktas uz letes), krāmu tirdziņos vai portāla ss.lv sludinājumos. Baltkrievijas preču veikalos piedāvā padomju laikā ražotajām līdzīgus modeļus. Par tradicionālo vafeļu pannu pārdevēji prasa 30–35 eiro, bet akcijās mūsdienīgas vafeļu pannas var iegādāties par 20 eiro.

Taču nav tiesa, ka tikai vecajās vafeļu pannās var izcept gardas un kraukšķīgas vafeles. Bērnu ballītei, kad vajadzēja daudz vafeļu konusiņu, cepu divās pannās – viena bija padomju laikā ražota, otra nesen pirkta. Vafeles bija identiskas! Vecākā panna ir smaga, pie tās sieniņām var viegli apdedzināt pirkstus, tāpēc bērniem nevar ļaut cept, turpretī mūsdienu pannai lielākoties ir plastmasas korpuss, tāpēc var lietot daudz ērtāk. Smagā panna ar vāku gan labi piepresēja vafeli, tāpēc tā izdevās plānāka, bet jaunajai vajadzēja ciešāk piespiest vāku.

Pērkot vafeļu pannu, jāraugās, vai tā ir paredzēta plānajām, kraukšķīgajām vafelēm, jo citviet ārzemēs ļoti populāras ir mīkstās, uzpūstās vafeles, ko ēd ar putukrējumu un ievārījumu (izcepas sirds formā vai četrstūrainas), un biezo vafeļu pannās kraukšķīgas vafeles nemaz nevarēs izcept.

Lai kādi ir plusi un mīnusi, daudz svarīgāka ir vafeļu mīklas recepte. Kraukšķīgajām saldajām vafelēm 125 gramus kviešu miltu samaisa ar 200 gramiem izkausēta sviesta. Četras olas ar putojamo slotiņu sakuļ ar 200 gramiem cukura, līdz tas izkusis, un pievieno miltu masai. Rūpīgi izmaisa un cep iepriekš sakarsētā pannā. Ja vēlas ļoti kraukšķīgas vafeles, pusi no miltu daudzuma var aizvietot ar kartupeļu cieti.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+