Kraukšķīgi, marinēti jaunie kāpostiņi. Gatavo vakarā, no rīta liec galdā! 0

Sastāvdaļas

1,3-1,5 kāpostu galviņas
1 bulgāru pipars
1 sīpols
1 ēdamkarote sinepju
50-70 g cukura
100 ml 5% etiķa
100 ml augu eļļas
1 ēdamkarote sāls
Malti melnie pipari pēc garšas

Reklāma
Reklāma

1. variants

Pagatavošana

Veselam
7 produkti, kas visiem šķiet veselīgi, taču patiesībā tādi nav 16
“Pasažieriem bez sejas maskas var tikt atteikta iekāpšana transportlīdzeklī!” Paziņojums autobusa salonā samulsina braucēju 55
Kokteilis
Krišjāņa Kariņa sieva Anda publisko emocionālu vēsti vīra atbalstam: “Es apprecēju vienu no drosmīgākajiem, godīgākajiem, gudrākajiem un labestīgākajiem vīriešiem pasaulē” 435
Lasīt citas ziņas

Kāpostus smalki sagriež. Sīpolu un piparu sagriež kubiņos.

Dārzeņus liek piemērotā traukā, kārtīgi samaisa, saspaida.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nelielā katliņā ielej etiķi, augu eļļu, ieber cukuru un sāli. Ļauj uzvārīties, kamēr sāls un cukurs izšķīst.

Kāpostus pārlej ar karsto marinādi, pievieno piparus un kārtīgi samaisa, vispirms ar karoti, lai neapdedzinātos, pēc tam ar rokām. Vienlaicīgi pievieno sinepes.

2. variants

Marinādei uz 1 l verdoša ūdens vajadzīgas 4 ēdamkarotes cukura, 2 ēdamkarotes sāls, 2-3 ēdamkarotes etiķa, 1/2 glāze augu eļļas.

Kāpostus sagriež, sajauc ar rīvētiem burkāniem.

Katliņā liek kāpostu kārtu, pārkaisa ar smalki sagrieztiem ķiplokiem. Pēc tam kārtas turpina likt virsū vienu otrai.

Pārlej ar karstu marinādi. Kāpostiem uzliek slogu.

Ja kāpostus pēc šīs receptes gatavo vakarā, no rīta tie jau gatavi. Atliek pievienot lociņus un zaļumus un celt galdā.

Šai variantā augu eļļu marinādei var nepievienot, bet to pielikt jau gataviem marinētajiem kāpostiem.