Mobilā versija
-0.8°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
31. marts, 2014
Drukāt

Krekeri ar auzu pārslām

krekeri

Sastāvdaļas. 40 g maltu auzu pārslu, 150 ml piena, 30 g sviesta istabas temperatūrā, 2 ēdamkarotes cukura, 1 ½ tējkarotes cepamā pulvera, 1 tējkarote maltu anīsa sēklu, ½ tējkarotes sāls,

75 g rudzu miltu, 90 g kviešu miltu.

 

Kā gatavot?

Pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, iemaisa tajā maltas auzu pārslas un atstāj atdzist. Tad iemaisa mīkstu sviestu, cukuru, sāli, maltas anīsa sēklas (ja nepatīk anīss, var likt nemaltas ķimeņu sēkliņas) un rudzu miltus, kuros iemaisīts cepamais pulveris. Samaisa un pakāpeniski pievieno kviešu miltus, līdz veidojas bieza mīkla (atkarībā no miltu kvalitātes, nepieciešamais daudzums var mainīties). Mīca mīklu, līdz tā elastīga un vienveidīga. Atstāj uz pusstundu atpūsties.

Tagad pats atbildīgākais – mīkla jāizveltnē maksimāli plānā kārtā! To ieteicams darīt uz cepamā papīra, tad uzreiz ar to arī varēsiet likt krekerus cepties uz pannas. Ja mīkla neļaujas izveltnēties un ir pārāk elastīga, tā jāatpūtina vēl 20 minūtes. Kad mīkla izrullēta, to ar robainu nazi sagriež strēmelītēs, lai veidojas gareni taisnstūrveida cepumiņi. Ja ir vēlēšanās, tos pirms likšanas cepeškrāsnī var pārkaisīt ar sāli. Cep 220 °C temperatūrā aptuveni 10 minūtes. Ļoti jāuzmana, lai nepiedeg. Sanāk gardi un veselīgi krekeri!

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+