Mobilā versija
Brīdinājums +2.0°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
31. jūlijs, 2014
Drukāt

Krēmīgā olīvu pasta ar vistu un tomātiem

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Sarežģītība: Vienkārši
Personas: 4
Pagatavošanas laiks: 25 minūtes

Nepieciešams

240 g īsas formas pastas
jūras sāls pastas vārīšanai

4 ēd.k. eļļas cepšanai
2 vistas filejas, sagreiztas šķelītēs
150 g “Rasa” krēmsiera ar olīvām
50 ml salda krējuma
3 nelielas ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi

salātiem:
2 palieli tomāti
10 bazilika lapiņas, sakapātas
1 ēd.k. sakapātu pētersīļu
2 ēd.k. sakapātas arugulas
1/4 citrona miziņas, smalki sarīvētas
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

Katlā uzvāri ūdeni. Kad tas burbuļo, pievieno sāli un ber iekšā pastu. Vāri, līdz pasta ir gatava. Kamēr pasta vārās, turpat karstajā ūdenī iemērc uz 10 sekundēm tomātus, nomizo, iztīri sēkliņas un šķidrumu un gaļīgo daļu sagriez kubiņos. Liec bļodā. Pievieno pārējās salātu sastāvdaļas un samaisi.

Tikmēr pannā sakarsē eļļu un liec cepties vistas gabaliņus no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini. Kad pasta jau gandrīz ir gatava, pievieno vistas gabaliņiem krēmsieru, saldo krējumu un ķiplokus un samaisi. Nokās pastu, atstājot nedaudz ūdens. Pieber pastu pannas saturam, pielej vienu kausiņu pastas šķidruma un samaisi. Pavāri 30 sekundes, pievieno sāli un piparus un pasniedz, uzliekot virsū tomātu salātus.

Receptes autore – Signe Meirāne

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+