Mobilā versija
+5.0°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
4. janvāris, 2014
Drukāt

Krunkainie sieriņi. Saimniecības “Cirtumnieki” recepte (2)

siers

Biezpienam pieber ķimenes, pievieno krējumu, sāli, visu labi samīca. Tad masu liek traukā, pārsedz ar tīru drēbi un tur siltā telpā. Pēc 4–6 dienām biezpiens pārklājas ar baltu pelējumu.

Pelējums nav jānoņem, bet labi jāizmīca pa visu biezpienu. No masas veido koniskus, četrkantīgus vai arī stabiņveidīgus 50–100 g smagus sieriņus. Saliek uz dēļa un pārklāj ar karstā ūdenī samērcētu mitru drēbi.

Drēbe jāmaina, un sieriņi jāpārvieto no vienas vietas uz otru reizi dienā. Pēc 6–8 dienām sieriņi kļūst gļotaini un sakrunkojas.

Tad tos saliek kastēs cieši citu citam virsū un tur pagrabā. Pēc 2–3 dienām sieriņi kļūst mīksti un ir ļoti pikanti. Pēc tam tos var arī kaltēt.

Vairāk recepšu un padomu – tematiskajā avīzē “Mājas Gardumi”!

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. tie jau vecie,labie knapsieriņi….

  2. Mana vecmamma šos taisīja , tikai vasarās, bet pārklāja ar dadža lapu.Tos saucām par knapsieriņiem.

Draugiem Facebook Twitter Google+