Krunkainie sieriņi. Saimniecības “Cirtumnieki” recepte 2

Biezpienam pieber ķimenes, pievieno krējumu, sāli, visu labi samīca. Tad masu liek traukā, pārsedz ar tīru drēbi un tur siltā telpā. Pēc 4–6 dienām biezpiens pārklājas ar baltu pelējumu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi
Lasīt citas ziņas

Pelējums nav jānoņem, bet labi jāizmīca pa visu biezpienu. No masas veido koniskus, četrkantīgus vai arī stabiņveidīgus 50–100 g smagus sieriņus. Saliek uz dēļa un pārklāj ar karstā ūdenī samērcētu mitru drēbi.

Drēbe jāmaina, un sieriņi jāpārvieto no vienas vietas uz otru reizi dienā. Pēc 6–8 dienām sieriņi kļūst gļotaini un sakrunkojas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tad tos saliek kastēs cieši citu citam virsū un tur pagrabā. Pēc 2–3 dienām sieriņi kļūst mīksti un ir ļoti pikanti. Pēc tam tos var arī kaltēt.

Vairāk recepšu un padomu – tematiskajā avīzē “Mājas Gardumi”!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.