Kūka slinkajām saimniecēm. Bet garda gan! 0

Inta Vilcāne, AS “Lauku Avīze” bibliotekāre: Šīs ātri pagatavojamās kūkas recepti zinu kopš bērnu dienām, jo to mēdza taisīt mana mamma.

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Vajag Selgas cepumus (klasiskos un ar šokolādi), saldo krējumu, biezpienu, cukuru, vaniļas cukuru, dekorēšanai – rīvētu šokolādi.

Cepumus kārto traukā cieši citu pie cita. Vienkāršajā kūkas versijā tos pārklāj ar saputota saldā krējuma un biezpiena masu, tad liek nākamo cepumu kārtu (cepumus pirms tam pamērcē pienā). Tālāk atkal putukrējuma un biezpiena kārta (var pievienot kakao, tad kūka būs garšīgāka!), pienā pamērcēti cepumi un masa. Rotā ar rīvētu šokolādi, var likt arī šķēlītēs sagrieztus augļus un ogas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Saldo krējumu var saputot arī ar svaigo sieru (tad vajadzēs pievienot vairāk cukura).

Mana mamma krēmu vārīja, bet tas ir laikietilpīgāk, nekā sakult saldo krējumu un biezpienu. Uz cepumiem var ziest arī ievārījumu, bet es tā nedaru, jo man ievārījums negaršo.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.