Mobilā versija
Brīdinājums -2.0°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
28. jūlijs, 2014
Drukāt

Kūku pildījums
 no burkāniem un bumbieriem

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas:

• 3 bumbieri

• 1½ glāzes skaidiņās sarīvētu burkānu

• kārbiņa (500 g) ananasu

• 3 ēdamkarotes citrona sulas

• 500 g ievārījuma cukura

• tējkarote malta kanēļa

• ¼ tējkarotes maltu krustnagliņu

• ¼ tējkarotes malta muskatrieksta

Pagatavošana. Bumbierus nomizo un sagriež mazos kubiciņos, apslaka ar citrona sulu, lai nekļūst melni. Burkānus sarīvē skaidiņās, ananasus ar nazi sakapā mazos gabaliņos. Liek katliņā ananasus, bumbierus un burkānus, pievieno garšvielas un vāra 10 minūtes, līdz bumbieri kļūst mīksti. Pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl piecas minūtes. Vārīšanas laikā ievārījums cītīgi jāmaisa, lai nepiedeg. Lej tīrās burkās.

Ideāls pildījums burkānu, kabaču kūkām un tortēm. Var izcept visvienkāršāko biskvītu, un, starp kārtām liekot šo ievārījumu, izdodas viegla vasaras kūka. Ja pildījumam vēl izmanto putukrējuma, svaigu ogu un mascarpones siera masu, tā būs karaliska torte! Šis ievārījums piemērots arī griķu vai rudzu un kviešu pilngraudu pankūkām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+