Foto-LETA

Kuldīga tūristus vilina ar trim jauniem restorāniem 5

Kuldīgā pēdējā gada laikā atklāti trīs augstas klases restorāni, vēl vairāk popularizējot pilsētu kā tūrisma galamērķi, pastāstīja Kuldīgas tūrisma informācijas centra (TIC) direktors Artis Gustovskis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

Šogad Kuldīgā ir audzis tūristu skaits, īpaši viesus piesaista dažādi pilsētā rīkotie pasākumi – pilsētas svētki, “Grandiozā nakts Kuldīgā” ar dažādiem koncertiem, velo pasākumi, kā arī senā arhitektūra un Ventas rumba.

Tagad tūristu iecienītajām vietām klāt pievienojušies restorāns “Bangert’s”, itāļu restorāns-picērija “Goldingen room” un viesnīca-restorāns “Jēkaba sēta”. Kā norāda Gustovskis, lai gan tās ir visai smalkas ēstuves, tās patlaban ir piepildītas ar vietējiem un pilsētas viesiem. Arī viesnīcas istabiņas par pieprasījumu nevar sūdzēties.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tie visi atrodas atjaunotās seno laiku ēkās, kas ir pilsētas trumpis tūristu piesaistei.

Kuldīgas TIC direktors ir gandarīts, ka uzņēmēji “noticējuši” Kuldīgas potenciālam un patlaban tas ir atmaksājies. Viņš gan pauž satraukumu par ziemu, kas nav tūrisma sezona, un norāda, ka uzņēmējiem vajadzēs pastiprināti piestrādāt pie tā, lai arī šajā laikā viņiem būtu klienti.

Gustovskis iesaka pārņemt citu valstu pieredzi, kur “nesezonā” krodziņos un bāros tiek piedāvātas dažādas akcijas, piemēram, pasūtot dzērienu, klāt bez maksas tiek dotas uzkodas. Šādā veidā ēstuves ar viesiem esot pilnas arī ziemā.

Kuldīgas vecpilsētā atklāts restorāns “Bangert’s”, kura izveidē investēti aptuveni 300 000 eiro, un viens no tā īpašniekiem ir politiķis, bijušais reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns.

Restorānu izveidojusi SIA “Pils iela”, to apsaimnieko SIA “Exquisito”, kurā 50% daļu pieder Andrim Putānam un pa 25% Edgaram Zalānam un Artim Rozītim.

Restorāns atrodas Pils ielā 1, blakus Kuldīgas novada muzejam Bangerta villai un atjaunotajam Pilsētas dārzam. Abās ēkas pusēs izveidotas āra terases un balkons 2.stāvā, no kura skatam paveras skats uz Ventas rumbu.

Restorāna šefpavārs ir Aigars Sīlis, kas pavārmākslas prasmes pilnveidojis Rīgas restorānos un pasaules līmeņa konkursos.

Restorāna “Bangert’s” oficiālā atklāšana notika 4.jūlijā ar lūgto viesu un pazīstamu mūziķu piedalīšanos.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.