Mobilā versija
Brīdinājums -0.1°C
Evija, Raita, Jogita
Piektdiena, 2. decembris, 2016
3. augusts, 2014
Drukāt

Kuldīga tūristus vilina ar trim jauniem restorāniem (5)

Foto-LETAFoto-LETA

Kuldīgā pēdējā gada laikā atklāti trīs augstas klases restorāni, vēl vairāk popularizējot pilsētu kā tūrisma galamērķi, pastāstīja Kuldīgas tūrisma informācijas centra (TIC) direktors Artis Gustovskis.

Šogad Kuldīgā ir audzis tūristu skaits, īpaši viesus piesaista dažādi pilsētā rīkotie pasākumi – pilsētas svētki, “Grandiozā nakts Kuldīgā” ar dažādiem koncertiem, velo pasākumi, kā arī senā arhitektūra un Ventas rumba.

Tagad tūristu iecienītajām vietām klāt pievienojušies restorāns “Bangert’s”, itāļu restorāns-picērija “Goldingen room” un viesnīca-restorāns “Jēkaba sēta”. Kā norāda Gustovskis, lai gan tās ir visai smalkas ēstuves, tās patlaban ir piepildītas ar vietējiem un pilsētas viesiem. Arī viesnīcas istabiņas par pieprasījumu nevar sūdzēties.

Tie visi atrodas atjaunotās seno laiku ēkās, kas ir pilsētas trumpis tūristu piesaistei.

Kuldīgas TIC direktors ir gandarīts, ka uzņēmēji “noticējuši” Kuldīgas potenciālam un patlaban tas ir atmaksājies. Viņš gan pauž satraukumu par ziemu, kas nav tūrisma sezona, un norāda, ka uzņēmējiem vajadzēs pastiprināti piestrādāt pie tā, lai arī šajā laikā viņiem būtu klienti.

Gustovskis iesaka pārņemt citu valstu pieredzi, kur “nesezonā” krodziņos un bāros tiek piedāvātas dažādas akcijas, piemēram, pasūtot dzērienu, klāt bez maksas tiek dotas uzkodas. Šādā veidā ēstuves ar viesiem esot pilnas arī ziemā.

Kuldīgas vecpilsētā atklāts restorāns “Bangert’s”, kura izveidē investēti aptuveni 300 000 eiro, un viens no tā īpašniekiem ir politiķis, bijušais reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns.

Restorānu izveidojusi SIA “Pils iela”, to apsaimnieko SIA “Exquisito”, kurā 50% daļu pieder Andrim Putānam un pa 25% Edgaram Zalānam un Artim Rozītim.

Restorāns atrodas Pils ielā 1, blakus Kuldīgas novada muzejam Bangerta villai un atjaunotajam Pilsētas dārzam. Abās ēkas pusēs izveidotas āra terases un balkons 2.stāvā, no kura skatam paveras skats uz Ventas rumbu.

Restorāna šefpavārs ir Aigars Sīlis, kas pavārmākslas prasmes pilnveidojis Rīgas restorānos un pasaules līmeņa konkursos.

Restorāna “Bangert’s” oficiālā atklāšana notika 4.jūlijā ar lūgto viesu un pazīstamu mūziķu piedalīšanos.

Pievienot komentāru

Komentāri (5)

  1. Esmu ļoti vīlusies šajā restorānā! Nav jābūt ar ievērojamu restorāna apmeklētāja pieredzi, lai secinātu, ka cenas pilnībā neatbilst kvalitātei. Samaksājām 20 euro no personas par atsaldētiem dārzeņiem (augusta sākumā jau nu varēja atļauties kartupeļus nopirkt vietējā tirgū), Norvēģijas oranžo lasi (kaut Venta turpat blakus un apkaimē ir gana daudz gan ezeru, gan makšķernieku), siera kūku, kas garšo identiski kā siera kūka, kuru pirms nedēļas pirku Rimi lielveikalā, kapučino, kas neatbilda nosaukumam, jo bija parasta kafija ar pienu. Viesmīle nevienā brīdi pēc ūdens krūkas iztukšošanas un vīna glāžu iztukšošanas nepainteresējās par to, vai vēlamies vēl kādus dzērienus. Divas no četrām vīna glāzēm, kas atradās uz galda, bija ar ieplīsušas. Un katram viesim pienācās viena nožēlojama papīra salvete kaut ēdām gan pamatēdienu, gan desertu. Viesmīles nekaunējās citu viesu klātbūtnē skaļi sarunāties savā starpā par to, kurš galdiņš kādu vīnu gribēja. Bārmenis vilkās kā gliemezis gar bāru un izskatījās pilnībā nogarlaikojies kamēr abas viesmīles skraidīja šurpu turpu pa abiem stāviem un vēl terasēm. To ēdienu pagatavošanai, ko ēdām, nevajag pavāra profesiju. Es arī māku iztvaicēt saldētus dārzeņus, lasi un lēcas kopā ar krējuma-siera mērci. Es arī māku nopirkt Rimčikā siera kūku un uzlikt to uz šķīvja ar jāņogām, upenēm un pārliet ar kādu saldu ievārījumu. Es arī māku šķīvī ielikt saldējuma bumbiņu un blakus uzliet atsaldētas un ar cukuru sablenderētas zemenes. Cilvēki uz restorānu dodas ar domu saņemt baudāmu ēdienu, kādu nevar vai nav iespējams pagatavot mājās ar vidusmēra mājsaimnieces prasmēm un zināšanām. Saņemt tādu garšas baudījumu, kādu ilgi neaizmirsīs. Restorānā vēlamies justies gaidīti, saņemt servisu, kas ļauj mums justies gaidītiem un cienījamiem, kaut kādā ziņā pat īpašiem. Tādējādi atstājot mūsos vēlmi vēl un vēl atgriezties. Tādas sajūtas nebija, apmēklējot restorānu Bangerts Kuldīgā. No sirds iesaku šo vietu NEAPMEKLĒT, ja nevēlaties par lielu naudu sabojāt noskaņojumu.

  2. Labi, ka painformēja kam pieder. Zināšu uz kurieni neiet. TP Zalāns tiešām nepievilina ar savu vārdu…

  3. Gribētu redzēt vismaz biznesa plānu restorānam ar 300 tk ieguldījumu

  4. …par murgu un paziņas kas dzīvojušas Itālijā vairākus gadus pavēstīja ka šai ēstuvei nav nekā kopīga ar itāļu restorānu.

  5. Par pārējiem nezinu bet “Goldingen room” vietā iesaku izvēlēties blakus esošo pagrabiņu.Nezinu vai nelaimīgas sagadīšanās pēc bet “Goldingen room” apmeklējums izvērtās

Kad un kāpēc sievietes sāka skūties? Mazs atskats vēsturēJā, sievietes to dara katru dienu, tomēr ne visas zina, kādēļ vispār sabiedrībā sievietēm ir pieņemts skūt, piemēram, paduses un kājas.
Draugiem Facebook Twitter Google+