Foto – Karīna Miezāja

Kūpināts siers ar garšvielu maisījumu ”Vegeta”
 – kurzemnieces Ingūnas Vītolas recepte 6

Uzkarsē 10 l piena, pievieno 1,5 kg vājpiena biezpiena, pagaida, līdz masa atsūkalojas un saraujas kunkulī. Cik vien iespējams, izspaida sūkalas. Katliņā ielej saldo krējumu, piesit olas, pievieno sāli un izspaidīto biezpienu, liek atkal uz uguns, maisa un silda, līdz izveidojas siers. Formiņu samitrina, izkaisa ar ”Vegetu”, tajā ievieto sieru un apviļā garšvielās. Ļauj atdzist un vienu diennakti atpūsties. Pēc tam var celt galdā tādu pašu vai kūpināt. Kūpinātavu ar alkšņa malku parasti iekurina vakarā. Lēni kurinot, tajā sieru atstāj uz visu nakti. No rīta tas ir gatavs.

Reklāma
Reklāma