Foto – Shutterstock

Kur vislabāk glabāt maizi
 0

Galvenais ļaundaris ir pelējums, kas visbiežāk uzrodas šķēlēs sagrieztā maizē. Ātrāk sāk pelēt baltmaize un mai­zes izstrādājumi, kuru sastāvā ir klijas un dažādas sēklas, jo tieši piedevas piesaista vairāk ūdens un rada labvēlīgus apstākļus pelējuma attīstībai. Savukārt rudzu maize pelē mazāk, jo pelējumu aizkavē maizes skābums.

Reklāma
Reklāma
10 apetīti nomācoši produkti, kas jāēd katru dienu 23
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Lasīt citas ziņas

– Vasarā un rudenī maize pelē visbiežāk, jo gan karstums, gan liels gaisa mitrums veicina pelējuma rašanos, – stāsta uzņēmuma “Latvijas Maiznieks” valdes loceklis Artūrs Ilziņš.

› Lai mājas apstākļos pasargātu maizi no pelējuma, tā jāglabā viegli mazgājamā, slēgtā traukā vai maizes kastē. Tos regulāri, vismaz reizi nedēļā, nepieciešams izmazgāt un izžāvēt.

CITI ŠOBRĪD LASA

› Maizi iepakojumā nekādā gadījumā nevajag turēt uz palodzes vai jebkur citur, kur to apspīd tieši saules stari.

› Savukārt, ja maize nopirkta bez iepakojuma, rudzu maize un baltmaize jāglabā atsevišķi viena no otras. Pretējā gadījumā riskējat ēst baltmaizi ar rudzu maizes piegaršu, un otrādi.

› Ja atklājas, ka mājās maizes ir par daudz un tuvākajās dienās nevarēs apēst, visprātīgāk būtu to likt saldētavā. Tikai jāatceras laikus izņemt no saldētavas, jo tikai aptuveni pēc 8–10 stundām maize būs ēdama, mīksta un smaržīga.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.