Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
26. augusts, 2014
Drukāt

Kur vislabāk glabāt maizi


Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Galvenais ļaundaris ir pelējums, kas visbiežāk uzrodas šķēlēs sagrieztā maizē. Ātrāk sāk pelēt baltmaize un mai­zes izstrādājumi, kuru sastāvā ir klijas un dažādas sēklas, jo tieši piedevas piesaista vairāk ūdens un rada labvēlīgus apstākļus pelējuma attīstībai. Savukārt rudzu maize pelē mazāk, jo pelējumu aizkavē maizes skābums.

– Vasarā un rudenī maize pelē visbiežāk, jo gan karstums, gan liels gaisa mitrums veicina pelējuma rašanos, – stāsta uzņēmuma “Latvijas Maiznieks” valdes loceklis Artūrs Ilziņš.

› Lai mājas apstākļos pasargātu maizi no pelējuma, tā jāglabā viegli mazgājamā, slēgtā traukā vai maizes kastē. Tos regulāri, vismaz reizi nedēļā, nepieciešams izmazgāt un izžāvēt.

› Maizi iepakojumā nekādā gadījumā nevajag turēt uz palodzes vai jebkur citur, kur to apspīd tieši saules stari.

› Savukārt, ja maize nopirkta bez iepakojuma, rudzu maize un baltmaize jāglabā atsevišķi viena no otras. Pretējā gadījumā riskējat ēst baltmaizi ar rudzu maizes piegaršu, un otrādi.

› Ja atklājas, ka mājās maizes ir par daudz un tuvākajās dienās nevarēs apēst, visprātīgāk būtu to likt saldētavā. Tikai jāatceras laikus izņemt no saldētavas, jo tikai aptuveni pēc 8–10 stundām maize būs ēdama, mīksta un smaržīga.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+