Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
14. aprīlis, 2013
Drukāt

Kurkumas piens – lai nesāp locītavas

Foto no žurnāla 36,6C arhīvaFoto no žurnāla 36,6C arhīva

Sociālās pedagoģes Ramonas Gredzenas dzīvē jau piecpadsmit gadus liela nozīme meditācijai un jogai – viņa ir kundalini jogas skolotāja. Veselības stiprināšanā Ramona vislabprātāk izmanto Austrumzemju medicīnas un tautas dziedniecības ieteiktās receptes. Pie tādām pieder arī zelta piens, ko gatavo ar kurkumas piedevu.

 

Ja no ilgstošas atrašanās meditācijas pozā vai arī citu iemeslu sāk kļūt jutīgi ceļi, vakarā pirms gulētiešanas der kurkumas un piena maisījums – tā sauktais zelta piens.

 

Dara tā

* Astotdaļu tējkarotes kurkumas pulvera sajauc ar nelielu daudzumu ūdens un vāra septiņas astoņas minūtes, līdz veidojas bieza brūna pasta.

* Uzkarsē glāzi piena, pievieno izvārīto kurkumas biezeni, vienu vai divas ēdamkarotes mandeļu eļļas un medu pēc garšas un pirms gulētiešanas izmalko. Šāds dzēriens ir ļoti veselīgs – ne tikai ieeļļo locītavas, bet arī veicina asins attīrīšanos, bagātina organismu ar kalciju, rosina gremošanu, nomierina un uzlabo miegu.

* Kurkuma ir neparasti dāsns veselības stiprinātājs – antioksidants ar antibakteriālu iedarbību un spēcīgu pretiekaisuma efektu. Tā veicina holesterīna līmeņa pazemināšanos asinīs, mazina trombu veidošanās risku, uzlabo asinsriti, labi ietekmē aknu un kuņ-
ģa darbību. Tāpēc kurkumu ieteicams lietot pēc iespējas plašāk – kā garšvielu vai ēdienu krāsvielu arī citās maltītēs un šādu pastu sagatavot lielākā daudzumā. Ledusskapī slēgtā traukā to var glabāt pat divas ne
dēļas.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+