Mobilā versija
Brīdinājums +0.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
20. februāris, 2014
Drukāt

Kviešu un rudzu maize ar sēkliņām


Valda Semjonova fotoValda Semjonova foto

Sastāvdaļas:

 

 

0,5 kg miltu (rudzu un kviešu milti vienādā daudzumā)

1 glāze sēkliņu (sezama, ķirbju, saulespuķu sēklas, linsēklas un ķimenes)

200 g speķa

Tējkarote sāls

4 deserta karotes cukura

3–4 ķiploka daiviņas

0,5 l silta ūdens

2 ēdamkarotes ierauga

Sajauc visas mīklas sastāvdaļas, pievieno ieraugu, atstāj uz 12 stundām, lai uzrūgst. Tad mīklu liek ietaukotā veidnē (2 ēdamkarotes mīklas atstāj ieraugam, to var uzglabāt ledusskapī aptuveni mēnesi) un cep 180 oC temperatūrā pusotru stundu.

No kviešu un rudzu miltiem ceptā maize ar sēkliņām ir garda arī bez aizdara.

Gatavoja užavniece Sarmīte Krūmiņa

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+