Mobilā versija
+1.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
29. novembris, 2013
Drukāt

Labākie šefpavāri gatavo lielāko ēdamo adventes vainagu

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Atklājot Ziemas Rīgas restorānu nedēļu, Rīgas labāko restorānu šefpavāri pagatavoja lielākos gardēžu adventes vainagus. Taču nākamās nedēļas laikā ikviens interesents ir aicināts apmeklēt kādu no restorāniem, lai smeltos idejas gaidāmajām svētku maltītēm, portālam “LA.lv” pastāstīja pasākuma rīkotāji.

Ziemas Rīgas restorānu nedēļa norisināsies no 2. līdz 8.decembrim. Tās laikā rīdzinieki un pilsētas viesi varēs iepazīt Rīgas restorānu ziemas piedāvājumu par īpaši demokrātisku cenu. Gan pieredzējušiem gardēžiem, gan tiem, kuri restorānus apmeklē retāk, tā būs iespēja nobaudīt Latvijas vadošo šefpavāru kulinārās variācijas Ziemassvētku maltītei un smelties idejas savam svētku galdam. Izmantojot savu pieredzi un radošo skatījumu, pavārmākslas meistari piedāvās gan tradicionālos Latvijas Ziemassvētku ēdienus mūsdienīgā veidolā, gan pilnīgi jaunu svētku ēdienkarti.

“Šī ir ceturtā reize šogad, kad Rīgā norisinās Rīgas restorānu nedēļa, un to apmeklētāju skaits ir jau teju desmit tūkstoši. Šajā laikā esam pārliecinājušies, ka mūsu šefpavāri spēj pārsteigt pat vispieredzējušāko gardēdi un piešķirt īpašu garšu mūsu galvaspilsētai, kas atšķir to no citām kā ikdienā, tā svētkos. Ziemassvētki latviešiem jau kopš senatnes ir sākušies virtuvē: ar pīrāgu smaržu, ar pelēko zirņu, sautētu kāpostu un cepeša garšu. Tādēļ likumsakarīgi, ka arī šodien Ziemassvētku laiks Rīgā ienāk ar svētku maltīti, ko piedāvā Latvijas labākie pavārmākslas meistari,” stāsta Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča.

“Ar katru reizi Rīgas restorānu nedēļu apmeklē aizvien vairāk cilvēku, daļa apmeklētāju šo laiku izmanto, lai paviesotos pat vairākos restorānos, nobaudītu un salīdzinātu to atšķirīgo piedāvājumu. Mums, pavāriem, tā ir iespēja degustēt kolēģu paveikto. Ziemā restorānu piedāvājumā īpaši populāri kļūst medījumi, sakņaugi, putraimi un dažādas Ziemassvētku garšvielas, kas ļauj iepazīt sezonas produktus un piešķir jaunu garšu ēdienkartei,” uzsver “Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.

Ziemas Rīgas restorānu nedēļas ēdienkartes izstrādājuši Latvijas atzītākie šefpavāri, kuru vidū ir Māris Jansons, Raimonds Zommers, Ingmārs Ladigs, Heinrihs Erhards, Māris Astičs un daudzi citi. Tajās iekļauti gan ēdieni, bez kuriem iztiek tikai retais svētku galds – nēģi, skābēti kāposti, dažāda veida cepeši, medījums, cepti āboli, deserti ar rudzu maizi un brūklenēm, gan tādi jaunumi kā līdakas burgers, pīlādžu zupa un jūras asaris.

Ziemas Rīgas restorānu nedēļā piedalīsies 21 Rīgas restorāns, kas saviem apmeklētājiem piedāvās trīs ēdienu maltīti par īpaši pievilcīgu cenu – 10,50 latiem (14,94 eiro).

Ziemas Rīgas restorānu nedēļā baudīt svētku maltīti aicina “3 naži”, “3 pavāru restorāns “Tam labam būs augt””, “Academy”, “Aleks”, “Ambiente”, “Aqua Luna”, “Avalon”, “B-Bārs restorāns”, “Benjamiņš”, “BIBLIOTĒKA No1 Restorāns”, “Burkāns”, “Garage”, “HE’s restorāns”, “Kaļķu vārti”, “Key to Riga”, “La Boheme”, “Le Dome”, “Olive Oil Trading Co”, Ostas skati”, “Tinto” un “Valtera restorāns”. Ziemas Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums restorānos pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā.

Restorānu saraksts un ēdienkartes atrodamas www.LiveRiga.com/RRN.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+