Foto no tematiskā izdevuma “Svinam mājās”

Lāča spēks – gardi riekstu un šokolādes cepumi 0

Krāsni sakarsē līdz 180 °C. Visas sastāvdaļas samaisa un samīca viendabīgā mīklā. Liek tortes veidnē tā, lai pamatne ir vienmērīgi noklāta. Cep 25 minūtes, līdz cepums ir zeltaini brūns.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Lasīt citas ziņas

Sviestu, cukuru un iebiezināto pienu katlā maisot karsē, līdz sāk vārīties, tad zemākā temperatūrā maisot karsē vēl kādas desmit minūtes, līdz masa top viegli brūna. Noņem no plīts un iemaisa riekstus. Masu izlej uz vēl siltās izceptās pamatnes, vienmērīgi izlīdzina un liek atdzesēties.

Tad kūku izņem no veidnes, šokolādi karstā ūdens peldē izkausē un ar deserta karoti šaurā strūklā dekorē virsmu. Kad šokolāde sacietējusi, griež strēmelēs vai kubiņos. Ja izvēlēta apaļa veidne, atgriezumu, protams, būs vairāk, taču tiem noteikti atradīsies izlietojums, īpaši, ja “asistentiem” deguns sniedzas knapi līdz galdam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Balts un pūkains sniegs ir pateicīga asociācija, lai Ziemassvētku galdā celtu cepumus ar balto glazūru, piemēram, aitiņas, kas iztēlē raisa Betlēmes kūtiņas ainas. Šādi cepumi jēriņu formā piestāvēs arī Lieldienu galdam.

Recepte no tematiskā izdevuma “Svinam mājās”