Mobilā versija
-0.3°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
20. oktobris, 2014
Drukāt

Lai kartupeļi labi garšotu. 6 gudrības, kas jāzina katram

Foto: shutterstockFoto: shutterstock

• Kartupeļi ātrāk izvārās un ir garšīgāki, ja ūdenim pieliek gabaliņu sviesta vai margarīna.

• Vārot kartupeļu ūdenim der pievienot 2–3 ķiploka daiviņas un lauru lapu vai nedaudz diļļu.

• Ja vāra uz lielas uguns, kartupeļi no ārpuses ir mīksti, pat plaisā, bet iekšpusē vēl ir cieti. Ugunij jābūt nelielai un vienmērīgai.

• Lai mundierī vārītiem kartupeļiem neplaisātu miza, ūdenim pievieno etiķi vai 1–2 ēdamkarotes skābētu gurķu vai kāpostu sulas.

• Lai kartupeļu biezputra nebūtu pelēka, sastampātiem tupeņiem pakāpeniski lej klāt karstu pienu.

• Lai pankūkām rīvētie kartupeļi nesamelnētu, masai pielej nedaudz karsta piena.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+