Foto no žurnāla 36,6C arhīva

Vītinātas mailītes izdevās rūgtas! Kāpēc tā? 0

Sazvejoju 3–5 cm mailītes un nolēmu tās vītināt. Apkaisīju ar sāli, bet zivtiņas iznāca rūgtas. Kā to rūgtumu dabūt nost? EGĪLS PLATACIS GARKALNĒ

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Saules uzliesmojumu dēļ Zemi pārņēmusi spēcīga magnētiskā vētra. Cik dienu tā plosīsies?
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

Pieredzējušais makšķernieks Ilgvars Brizga ir gandrīz pārliecināts, ka zivis vajadzēja nevis apkaisīt ar sāli, bet mērcēt koncentrētā sālsūdenī – spainī vai citā traukā likt kārtām zivis, bagātīgi uzbārstīt sāli un uzliet ūdeni.

– Ja zivi vītina ar visām iekšām, tad, no ārpuses vien uzbārstot sāli, garšviela nenonāk līdz zivs iekšām, sākas pūšanas process, kas mailīti padara rūgtu. Ja patur sālsūdenī, zivis viscaur piesūcas ar to.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ziemā vītināšanai paredzētās zivis sālsūdenī vēlams turēt divas diennaktis istabas temperatūrā, bet vasarā – īsāku laiku (tas atkarīgs no zivju lieluma). Vītina istabas temperatūrā aptuveni nedēļu. Ja to dara laukā, jāņem vērā, ka zivīm uzklups lapsenes, kam tās ļoti garšo. Lai to novērstu, vītināšanai izkarinātās zivis ietin marlē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.