Mobilā versija
+0.4°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
24. jūlijs, 2015
Drukāt

Laiski vasarīgas pusdienas: grilēts cālis ar mocarellu

Foto: FotoliaFoto: Fotolia
Sastāvdaļas 4 porcijām

cāļa fileja, aptuveni 200-250 g
franču bagete
pieci vidēji tomāti
~ 120 g mocarellas, sagrieztas plānās šķēlītēs
3 ēd. k. rīvēta parmezāna
2 ēd. k. olīvu vai rapšu eļļas
2 daiviņas ķiploka, smalki sagrieztas
1/2 tk oregano
1/4 tase sasmalcināta svaiga bazilika
šķipsniņa aso sarkano piparu
sāls pēc garšas

Nogrieziet apmēram 4 cm bagetes (galiņu) un sadrupiniet. Pievienojiet tomātus un 1/4 tējkaroti sāls, un virtuves kombainā sasmalciniet nelielos gabaliņos, bet ne biezenī. Uzkarsējiet kastrolī uz vidējas uguns 1 1/2 tējkarotes eļļas, ieberiet ķiploka skaidiņas un apcepiet, kamēr zeltainas, aptuveni minūti. Pievienojiet sarkanos piparus un tomātu / maizes masu, uzkarsējiet un 8-10 minūtes ļaujiet pakarsēties, lai mazliet sabiezē.

Tikmēr sakarsējiet grilu, aplaistiet (rūpīgi nomazgātu) cāļa fileju ar atlikušās 1/2 ēdamkarotes, oregano un 1/4 tējkarotes sāls maisījumu. Atlikušo bageti pārgrieziet gareniski uz pusēm, un tad katru gabalu vēl šķērsām uz pusēm, lai izveidojas 4 lielas šķēles.

Viegli apgrilējiet maizi, ar pārgriezto pusi uz restēm. Grilējiet fileju no abām pusēm, kamēr gatava, noslēgumā pārlieciet filejām pāri mocarellu un aptuveni uz 2 minūtēm uzlieciet grilam vāku.

Uz maizes uzklājiet sagatavoto tomātu mērci un pārkaisiet ar aptuveni pusi parmezāna. Katram maizes gabalam uzlieciet cāļa filejas gabalu, pārlejiet ar atlikušo mērci. Pārkaisiet ar baziliku un atlikušo parmezānu.

Sagatavots pēc “Pret a Manger”.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+