Mobilā versija
-0.3°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
16. maijs, 2013
Drukāt

Lapu salāti ar rostbifu un rabarberu vinegretu


Foto-Valdis SemjonovsFoto-Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas: Liellopa muguras daļas gabals. Svaigi salāti: rukola, romiešu salāti, cigoriņu salāti, galviņsalāti, jauno biešu lapiņas.

 

Pesto: spināti, pētersīļi, dilles, koriandrs, baziliks, ķiploki, olīveļļa, sāls.

Vinegretam:  rabarberi, sarkanvīna etiķis, cukurs.

 svaigi spiesta citrona sula.

 

Kā gatavot?

Pētersīļus, dilles, koriandru, baziliku un ķiplokus sablendē, pievieno olīveļļu, sāli, nedaudz citronu sulas, sajauc, un pesto ir gatavs.

Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, pievieno ūdeni un sarkanvīna etiķi, pieber cukuru un vāra, līdz mīksti. Sablendē, tad biezeni izberž caur sietu.

Salātus liek traukā, pievieno pesto. To nelej uz salātu lapām, bet ziež uz trauka sienām un viegli iecilā lapās.

Uz salātiem kārto plānās šķēlītēs sagrieztu, ar sāli un pipariem apbārstītu un vidēji apceptu liellopa gaļu (4 minūtes apcep no abām pusēm uz pannas, 6 – 8 minūtes – cepeškrāsnī). Pārlej rabarberu mērci.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+