Mobilā versija
+0.2°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
30. oktobris, 2014
Drukāt

Lasi žurnālā ”Agro Tops” 2014. gada novembrī

AT_1_VAX-DEC

abonet_pogapirkt_poga

APSKATĪT ŽURNĀLA JAUNO NUMURU

Negribam atzīt, ka strādājam neefektīvi
Andris Bariss, SIA DeLaval tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs, sarunā ar Agro Topu stāsta par šobrīd Latvijas piensaimniecībās notiekošajiem procesiem un nozares perspektīvām.

Lielākie kartupeļu audzētāji 2014
Pērn Latvijā bija tikai četras saimniecības, kas kartupeļus audzēja simt un vairāk hektāru platībā, bet šogad tādu ir jau gandrīz desmit.

Precīzās lauksaimniecības metodes kartupeļu laukā
Precīzās lauksaimniecības saimniekošanas sistēma piedāvā iespējas, kā ar precīziem, pēc iespējas mazākiem ieguldījumiem efektīvi sasniegt maksimālu peļņu. Līdz šim diezgan daudz bija dzirdēts par šo metožu izmantošanu labības laukos un zālājos, bet vai līdzīgas metodes var lietot arī kartupeļu laukā?

Graudus kaltē ar pelavām un pupu mizām
Rūjienas novada Jeru pagasta LPKS Daiva pērn uzstādītais agregāts karstā gaisa ražošanai graudu kaltē sevi atpelnīja jau pēc pirmās sezonas. Lieljaudas karstā gaisa ģeneratorā par kurināmo izmanto pelavas un šķeldu.

Banka prasīja ieķīlāt visu un vēl mazliet
LPKS Māršava pievērsusies piena pārstrādei, tirgum piedāvājot pirmos produktus – kalcinēto biezpienu un saldo krējumu. Intervijā ar Daci Pastari par šķēršļiem, kas bija jāpārvar ceļā uz savu pārstrādi.

Godalgotās inovācijas jau zināmas
No 11. līdz 14. novembrim Vācijas pilsētā Hannoverē notiks starptautiskā lopkopības un menedžmenta izstāde EuroTier 2014. Šogad žūrijas vērtēšanai tika iesniegtas 270 inovācijas, no kurām sešas apbalvotas ar zelta, bet 15 – ar sudraba medaļu.

Kā saglabāt sienu un salmus āra apstākļos?
Latvijā populārākais zāles konservēšanas veids ir ieskābēšana skābbarībā, tomēr diezgan bieži tiek izmantots arī cits – zāles izžāvēšana jeb siena ražošana. Katru gadu lopu ēdināšanas vajadzībām, pakaišiem vai kurināmajam tiek novākti arī salmi. Diemžēl siena un salmu zudumi, tos glabājot un izbarojot, bieži vien ir ļoti lieli, sevišķi glabājot siena vai salmu rituļus ārā zem klajas debess.

Jaunākais par dziļajiem boksiem
Pēdējā laikā piena lopu fermās ar dzīvnieku nepiesieto turēšanu arvien populārāki kļūst dziļie atpūtas boksi. Rakstā par šo boksu priekšrocībām un trūkumiem, kā arī jaunākajiem konstruktīvajiem risinājumiem un tehniskajiem līdzekļiem boksu sakopšanai.

Cik maksā kilograms gaļas?
Skrundas novada z/s Valti 5. novembrī notiks fermu diena par Šarolē šķirnes zīdējteļu piebarošanas efektivitāti, šeit varēs uzzināt arī par liellopu gaļas pašizmaksu šajā un citās Latvijas saimniecībās. Intervija ar saimnieku Rihardu Valtenbergu.

Sufolkas un Dorperas šķirnes audzētava
Joahima Šultheisa saimniecība SIA SF 17 Amatas pagastā saņēmusi Sufolkas un Dorperas šķirnes audzētavas statusu. Tā ir pirmā šo aitu šķirņu audzētava Baltijā.

Rudens darbi vīnogu dārzā
Pēc kailsala ziemas un visai sarežģītajiem šī pavasara un vasaras apstākļiem esam sagaidījuši rudeni. Rakstā ieteikumi vīnogu apgriešanai un ieziemošanai.

Kultūrmellenes no Līvbērzes
Meža zemeņu sezona karstuma dēļ šogad beidzās agri, tieši pirms sākās kultūrmelleņu novākšana SIA Arosa-R laukos, Rudzātu ģimenes uzņēmumā.

Augsnes atdzīvināšana ar bioloģisko mēslojumu
Praktiskajā seminārā Agroekoloģija praksē: risinājumi dārzeņu audzēšanai lektors no Itālijas stāstīja par augu barošanas pamatprincipiem un ķīmisko elementu nepieciešamību veselīga auga un kvalitatīvas produkcijas veidošanā.

Pievienot komentāru

"Mežvidu" tomātu karaļi pārstrādās arī ogas un kaņepes (1)SIA "Latgales dārzeņu loģistika" plāno paplašināt siltumnīcas un attīstīt ogu un pat kaņepju pārstrādi.
Gribējām, kā labāk, sanāk, kā vienmēr (8)Iecere no nākamā gada 1. janvāra noteikt minimālo sociālās apdrošināšanas iemaksu līmeni izpelnījusies ievērojamu pretestību, jo uzņēmēji brīdina, ka labie nodomi var beigties ar bēdīgām sekām.
Pasaulē
Vairākās nozarēs katastrofāli trūkst darbinieku. Vietējam maksā minimālo, viesim – vidējo algu! (22)Jau šobrīd vairākās nozarēs katastrofāli trūkst darbinieku – šoferu, IT speciālistu, pārdevēju, pavāru
Draugiem Facebook Twitter Google+