Mobilā versija
+0.1°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
5. decembris, 2012
Drukāt

“Latviešu godi un ēdieni”

ta_godi2

Nākusi klajā 2012. gada pēdējā LA Tematiskā avīze – “Latviešu godi un ēdieni”. Izdevumā sniegts neliels vēsturisks ieskats lielāko tradicionālo ģimenes godu –
kristību, kāzu un bēru – norisē. Bet galveno daļu veido 17 godu saimnieču un viena saimnieka pieredze un ēdienu receptes.

Par godu saimniecēm un saimniekiem sauc nevis vienkārši maltīšu gatavotājus lieliem pasākumiem, bet zināmā mērā arī vienus no šo svinību organizētājiem un arī vadītājiem, jo cienasta daļai lielos godos atvēlēta liela loma un ilgs laiks. Šiem cilvēkiem ir milzīga pieredze ne tikai ēdienu izvēlē un gatavošanā, bet arī visdažādāko atgadījumu un problēmu risināšanā. Viņu stāsti ir interesanti.

Lauku Avīzes Tematiskā Avīze, 2012. gads, nr. 12, 64 lpp., cena Ls 0,95.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+