Mobilā versija
-1.3°C
Alma, Annemarija
Sestdiena, 25. februāris, 2017
12. maijs, 2015
Drukāt

“Latvijas balzama” 115. jubilejā – vēsturiska pastaiga uzņēmumā

Andas Krauzes fotoAndas Krauzes foto

Senie mērtrauki, lielākais desmit litriem (atbilst vienam spainim), mazākais – pieciem litriem.

Šogad aprit 115 gadu, kopš darbu sāka Rīgas valsts degvīna noliktava nr.1 (tagadējais “Latvijas balzams”), lai nodrošinātu Vidzemes guberņā ieviesto valsts spirta monopolu. Par uzņēmuma dzimšanas dienu tiek uzskatīts 1900. gada 30. aprīlis – šajā datumā fiksēts pirmais akts par rektificēta spirta kravas pieņemšanu noliktavā. Pirmā spirta krava bijusi 824 spaiņi, savukārt šā gada 28. aprīlī “LB” saņēma spirtu jau 800 000 litru apjomā. Kā liecina vēstures arhīva dati, 1903. gada novembrī uzņēmumā strādāja 204 strādnieki, no kuriem lasītpratēji bija 175. Mūsdienās AS “Latvijas balzams” nodarbina 600 strādājošo divās ražotnēs.

Pievienot komentāru

Slimība pārvarēta, atveseļojamies. ES vērtē Latvijas ekonomiku (4)Latvija pēdējos gados pieredzējusi vāju ekonomikas izaugsmi, ekonomiskās nenoteiktības un ES fondu krituma dēļ, bet īstermiņa prognozes ir pozitīvākas, teikts Eiropas Komisijas vērtējumā par finansiālo, ekonomisko un sociālo situāciju dalībvalstīs.
Putnu gripas dēļ Vītiņu pagastā saimnieki bažījas par cāļiem (1)Visām vistām un zosīm jāiztur trīs mēnešu ieslodzījums
Cenas noteic turīgākie: Zemgalē un Latgalē zeme dārgāka (1)Lauksaimniecībā izmantojamai zemei cenas noteic turīgākie zemnieki
Pasaulē
Pieaug saražotā siera un biezpiena apjoms; mocarellai - uzvaras gājiensSaskaņā ar provizoriskajām aplēsēm, pērn Latvijā saražotas 41 500 tonnas siera un biezpiena, kas ir 7,5% pieaugums salīdzinājumā ar 38 600 tonnām
Draugiem Facebook Twitter Google+