Mobilā versija
-1.5°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
19. novembris, 2013
Drukāt

Latvijas dzimšanas dienai veltīta biskvīta torte


Foto - Timurs SubhankulovsFoto - Timurs Subhankulovs

SASTĀVDAĻAS 30 olas, 15 ēd. k. kviešu miltu, 15 ēd. k. cukura, vanilīna cukurs. Pildījumam: brūkleņu ievārījums, saldais krējums, kakao. Rotājumam: jāņogu ievārījums, aličas, mandarīni, marmelādes konfektes.

KĀ GATAVOT? Tortei būs četras kārtas. Pirmajām divām kārtām ar koka karoti saputo 15 olu dzeltenumus, atsevišķi – ar putojamo slotiņu vai mikseri baltumus. Dzeltenumiem uz katru olu pievieno 0,5 ēd. k. cukura. Maisa, līdz tas izkusis. Sakultajiem dzeltenumiem pievieno daļu baltuma, iecilā miltus – uz 15 olām 7 ēd. k. Pēc tam iecilā pārējo olu baltumu. Mīklu lej pannā uz cepampapīra, vidējā siltumā cep, līdz tā kļuvusi zeltaini brūna. Tāpat pagatavo vēl divas kūkas kārtas. Starp atdzisušām kārtām ziež putukrējumu, kam piebērts mazliet kakao, un brūkleņu ievārījumu. Rotā ar putukrējumu, jāņogu ievārījumu (Latvijas karoga krāsā), aličas plūmēm un mandarīniem (saules krāsā), marmelādes konfektēm.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+