Mobilā versija
-2.2°C
Baiba, Barbara, Barba
Sestdiena, 3. decembris, 2016
15. septembris, 2014
Drukāt

Latvijas sēklu šerbets ar ogu mērci un sezonas ogām


Foto - Dainis BušmanisFoto - Dainis Bušmanis

SASTĀVDAĻAS 40 g lazdu riekstu, 40 g ķirbju sēklu, 40 g saulespuķu sēklu, 70 g saldā krējuma, 20 g sviesta, 10 g pūdercukura.

KĀ GATAVOT. Sasmalcinātus lazdu riekstus, ķirbju un saulespuķu sēklas, sviestu, pūdercukuru un saldo krējumu karsē uz pannas, līdz masa sabiezē un iegūst viendabīgu konsistenci. Kamēr silta un elastīga, to ievieto vēlamajās formiņās, šoreiz apaļās. Kad masa atdzisusi, to ievieto ledusskapī un nogaida, līdz tā pilnībā sabiezējusi. Uz šķīvja dekoratīvi uzziež ogu mērci, glīti kārto no formām izņemtos šerbetus. Rotā ar sezonas ogām – mellenēm, zemenēm, avenēm vai citām.

 

Recepte no restorāna “Graudiņš”. Gatavoja pavārs Jevgēnijs Rimaša

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+