Foto – Dainis Bušmanis

Latvijas sēklu šerbets ar ogu mērci un sezonas ogām
 0

SASTĀVDAĻAS 40 g lazdu riekstu, 40 g ķirbju sēklu, 40 g saulespuķu sēklu, 70 g saldā krējuma, 20 g sviesta, 10 g pūdercukura.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai 188
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
Lasīt citas ziņas

KĀ GATAVOT. Sasmalcinātus lazdu riekstus, ķirbju un saulespuķu sēklas, sviestu, pūdercukuru un saldo krējumu karsē uz pannas, līdz masa sabiezē un iegūst viendabīgu konsistenci. Kamēr silta un elastīga, to ievieto vēlamajās formiņās, šoreiz apaļās. Kad masa atdzisusi, to ievieto ledusskapī un nogaida, līdz tā pilnībā sabiezējusi. Uz šķīvja dekoratīvi uzziež ogu mērci, glīti kārto no formām izņemtos šerbetus. Rotā ar sezonas ogām – mellenēm, zemenēm, avenēm vai citām.

Recepte no restorāna “Graudiņš”. Gatavoja pavārs Jevgēnijs Rimaša