Mobilā versija
-1.4°C
Alma, Annemarija
Piektdiena, 24. februāris, 2017
21. janvāris, 2015
Drukāt

Latvijas vienīgais zaļā siera ražotājs veiksmīgi startējis Zviedrijas tirgū (6)

Publicitātes foto, www.sierarazotne.lvPublicitātes foto, www.sierarazotne.lv

Raunas ģimenes uzņēmumā SIA “Siera ražotne” gatavotais “Zaļais siers”, kas ir vienīgais šāda veida produkts Latvijā, veiksmīgi startējis Zviedrijas tirgū un plāno paplašināt gan ražotni, gan arī eksporta tirgu, informēja uzņēmuma īpašnieks Ilmārs Ceriņš.

“Mūsu produktu sācis tirgot viens no specializētajiem veikaliem Stokholmā, kas piedāvā Baltijas valstu ražotāju pārtiku. “Zaļo sieru” ieteica mūsu produkcijas izplatītājs Latvijā, kurš veikalam piegādā arī citu ražotāju pārtiku, un izskatās, ka sieram būs panākumi, jo pircēji ir krietni ieinteresējušies,” sacīja Ceriņš.

Viņš atzina, ka veikala īpašnieks pārdevis visu eksperimentālo “Zaļā siera” partiju un patlaban risina sarunas par nākamajām piegādēm.
“Zviedrijas pircējs pieradis pie industriāli ražotiem produktiem, tādēļ īpaši novērtē nišas pārtiku – kaut ko tādu, kas pārsātinātajā Skandināvijas tirgū nav atrodams,” sacīja uzņēmējs.

Viņš atzina, ka arī Latvijā piena produktu ražošanā ir liela konkurence, un, lai mazie uzņēmēji varētu sacensties ar lielražotājiem, ir jāizdomā kas oriģināls, ar ko piesaistīt pircēju interesi.

“”Zaļais siers” ir kaltēts un rīvēts skābpiena siers, kam pievienota garšviela sierāboliņš. Savulaik, pirms vairāk nekā 20 gadiem, šāda tipa siers tika ražots, taču vēlāk lielie piensaimnieki no tā atteicās. Tāpēc, kad sākām šī produkta gatavošanu, konkurentu nebija,” atzina Ceriņš.

Viņš arī norādīja, ka Raunas ražotnē ieguldīti apmēram 30 000 eiro. Uzņēmumā tiek izgatavoti līdz 400 kilogramiem “Zaļā siera” mēnesī, bet nākotnē ražošanu plānots paplašināt.

“Lai gan tas joprojām ir nišas produkts, ražošanu plānojam paplašināt, jo interese par dabīgu produktu arvien pieaug. Izejvielas – piena olbaltumvielu iepērkam no Dundagas pienotavas, savukārt sierāboliņš nāk no pašu dārza. Lai paplašinātu piedāvājumu, šogad sākām ražot arī 13 veidu “Mājas makaronus”, kā arī “Zelta (Ghi)” sviestu, kas kopā ar “Zaļo sieru” veido tādu kā komplektu,” sacīja uzņēmējs.

Viņš arī atzina – tā kā interese no sadarbības partnera Stokholmā esot liela, tuvākajā laikā uz Zviedriju plānots sūtīt ne tikai sieru, bet arī knapsieriņus un makaronus.

Saskaņā ar “Firmas.lv” informāciju “Siera ražotne” reģistrēta Raunā 2009.gadā ar 2000 latu (2845 eiro) pamatkapitālu.
Uzņēmuma apgrozījums 2013.gadā bija 44 391 eiro salīdzinājumā ar 40 977 eiro iepriekšējā gadā, savukārt peļņa – 3623 eiro salīdzinājumā ar 3115 eiro pirms gada.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Ceriņš.

Pievienot komentāru

Komentāri (6)

  1. Biju ciemos ražotnē pirms pāris gadiem. Būtu mums vairāk tik apņēmīgu jaunu cilveku!
    Vienīgi – makaronus un knapsierinus jau tad ražoja. Kāpēc rakstā teikts, ka sāka tikai šogad?

  2. Startēt =sākt, sākums, iesākums! Mēģini lietot citu, atbilstošu vārdu, skanēs latviskāk!

  3. Atceros bērnībā zaļo sieriņu, ļoti garšoja. Vai Rīgā arī ir nopērkams,ja ir,tad kādos veikalos.

  4. siers un makaroni ir ļoti garšīgi!!!!!

Slimība pārvarēta, atveseļojamies. ES vērtē Latvijas ekonomiku (4)Latvija pēdējos gados pieredzējusi vāju ekonomikas izaugsmi, ekonomiskās nenoteiktības un ES fondu krituma dēļ, bet īstermiņa prognozes ir pozitīvākas, teikts Eiropas Komisijas vērtējumā par finansiālo, ekonomisko un sociālo situāciju dalībvalstīs.
Putnu gripas dēļ Vītiņu pagastā saimnieki bažījas par cāļiem (1)Visām vistām un zosīm jāiztur trīs mēnešu ieslodzījums
Cenas noteic turīgākie: Zemgalē un Latgalē zeme dārgāka (1)Lauksaimniecībā izmantojamai zemei cenas noteic turīgākie zemnieki
Pasaulē
Pieaug saražotā siera un biezpiena apjoms; mocarellai - uzvaras gājiensSaskaņā ar provizoriskajām aplēsēm, pērn Latvijā saražotas 41 500 tonnas siera un biezpiena, kas ir 7,5% pieaugums salīdzinājumā ar 38 600 tonnām
Draugiem Facebook Twitter Google+