Mobilā versija
+5.5°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
28. jūlijs, 2012
Drukāt

Latvijas vīnogu vīnu konkursā uzvaru gūst “Abavas vīna darītavas” baltie vīni

Foto-LETAFoto-LETA

Latvijas vīnogu vīnu konkursā “Par kvalitatīvu Latvijas vīnogu vīnu!” pirmās divas vietas ieguvuši Mārtiņa Barkāna ģimenes “Abavas vīna darītavas” baltvīni.

Kā informēja vīna meistars Ričards Ivanovs, trešo vietu konkursā ieguva Ievas un Kaspara Sūniņu darinātais rozā vīns, savukārt ceturto vietu konkursā ieguvis paša Ivanova darinātais sarkanvīns.

Vīna meistars stāstīja, ka konkursā kopumā varēja iegūt 600 punktus, un starp konkursa dalībniekiem notikusi sīva ciņa. Konkursa žūrijas locekļi minējuši, ka viņiem patikuši baltie vīni, savukārt sarkanvīniem viņiem paticis izskats. Sarkanvīni bija taisīti no pagājušā gada vīnogām, tādēļ neviens no vīniem vēl nebija izgājis visu nogatavināšanas procesu.

Latvijā sāk attīstīties vīna gatavošana, līdz ar to vīnu kvalitāte paaugstinās. “Žūrijas pārstāvji minēja, ka bija gaidījuši ko labāku, taču viņi mūsu gatavotos vīnogu vīnus salīdzina ar no Eiropas nākušo vīnu garšu un kvalitāti. Ir skaidrs, ka mums nekad nebūs tādi vīni kā Itālijai un Spānijai. Mūsu vīni atšķirsies, līdz ar to tie būs arī interesantāki,” pauda Ivanovs.

Latvijas vīnogu vīnu konkursu “Par kvalitatīvu Latvijas vīnogu vīnu!” rīkoja Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība, lai veicinātu kvalitatīva vīna gatavošanu no Latvijā augušām vīnogām. Konkursā piedalījās Latvijas vīndari gan ar licencētās vīna darītavās gatavotiem jeb komerciāliem vīniem, gan pašpatēriņam gatavotiem vīniem.

Konkursam iesniegtos paraugus vērtēja kompetenta žūrija, kuras sastāvā bija viens no labākajiem Latvijas vīnziņiem Jānis Kaļķis, restorānu pārstāvis Artūrs Bušs, vīna apskatnieks Aigars Nords, kā arī citi eksperti, tostarp vīna kolekcionārs Pēteris Benjamiņš.

Vīnu vērtēja pēc vairākiem starptautiski pieņemtiem kritērijiem – pēc vīna izskata glāzē un pudelē, kā arī pēc aromāta, garšas, struktūras un kopējā iespaida par kvalitāti. Apkopojot rezultātus, tiks izdalīti finālisti – četri vislabāk novērtētie vīnu paraugi. Finālā žūrija vēlreiz vērtēja šos paraugus atbilstoši vērtēšanas sistēmai.

Organizējot šo konkursu, biedrība vēlējās popularizēt kvalitatīva vīna gatavošanu un izplatīšanu, salīdzināt tirgū piedāvāto vīnogu vīnu kvalitāti, kā arī informēt patērētāju par piedāvājumā esošiem vīniem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+