×
Mobilā versija
Brīdinājums +16°C
Dzidra, Dzidris, Gunita, Loreta
Svētdiena, 27. maijs, 2018
26. aprīlis, 2018
Drukāt

Latvijas zinātnieki pēta sliekas kā nākotnes pārtiku. Vai latvieši ēdīs? (4)

skaties.lvskaties.lv

Sliekas ir nākotnes pārtika, uzskata Latvijas Lauksaimniecības universitātes pētniece Ilga Gedrovica.

Viņa sākusi pētīt sliekas, lai rastu ceļu, kā sārtos zemes tārpus būtu iespējams lietot cilvēku pārtikā. Pašlaik pētījums ir sākuma stadijā, tāpēc iegūtie slieku milti vēl nesmaržo diezko apetelīgi. Arī garša sliekām ir diezgan interesanta.

Taču, neņemot vērā specifisko slieku garšu, pētniece Ilga Gedrovica ir optimisma pilna, viņa uzskata, ka šie tārpi ir nākotnes pārtika. “Tas būs aktuāli pēc pārdesmit gadiem, tiek meklēti visādi risinājumi, kur ņemt dzīvnieku valsts proteīnu.”

Viņas var svaigā veidā, veidot masu, kas ir kaut kas līdzīgs kā kotlešu masa. Vai arī otrs variants, viņas kaltēt. Es esmu izvēlējusies sākt ar to variantu, kas ir kaltēšana, tas ir vairāk pieņemams, viņa atzīst.

Kur pētniece redz savai idejai noieta tirgu, skaidroja LNT “900 sekundes”.

Pievienot komentāru

Komentāri (4)

  1. Ir lauksaimniecības zemes, ir dīķi zivīm, ir jūra ar zivīm – ko vēl vairāk vajadzētu…

  2. Ēdīsim ka šņakst vien. Un pat nepamanīsim. Jo gan jau iemācīsies piemest klāt gaļas izstrādājumiem un cilvēkus mānīs kā jau tagad to dara,tik tagad pievieno dažādus subproduktus, ķīmiju, soju. Tad piebērs kaltētu slieku pulveri.

  3. Taadas “delikateses” tikai uz saeimas kafejniicu.

  4. Es varu bez dziļām diskusijām pateikt – neēdīs. Un vismaz es pat nemēģināšu pagaršot kāda tur specifiskā garša. Es pat domāt negribu par viņu locīšanos, citādi man sapņos murgi rādīsies. Te nu mēs redzam par ko aiziet Latvijas zinātnei novēlētā nauda. Paldies dievam, ka tas video vismaz neatvērās automātiski , citādi es nedēļu nevarētu gulēt un ēst.

Draugiem Facebook Twitter Google+