Mobilā versija
+0.1°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
9. aprīlis, 2013
Drukāt

Latviski labumi

Foto - Valdis SemjonovsFoto - Valdis Semjonovs

Vienkārši, gardi un vienlaikus izsmalcināti ēdieni var tapt no pašmāju produktiem. Arī svētkos. Lūk, dažu ēdienu receptes ierosmei!

 

Rudzumaizes, biešu un siļķu kārtojums
edieni_001_VS

• Rudzumaize,

• vārītas bietes,

• sālītu siļķu fileja,

• sviests,

• sarkanie sīpoli,

• ķiploki,

• dilles.

Pirmajā kārtā liek kvadrāta formā sagrieztu rudzu maizi, kas apcepta sviestā. Otrajā kārtā – sarīvētas vārītas bietes, kurām pievienoti caur spiedi izspiesti ķiploki, sāls un krējums, un viss sajaukts. Trešajā kārtā liek mazos gabaliņos sagrieztu sālītu siļķu fileju, kam pievienotas sasmalcinātas dilles. Kārtojumu dekorē ar salātu lapām, zaļumiem un sarkanajiem sīpoliem.

 

Reņģu rullīši ar kaperiem

edieni_008_VS• Svaigas reņģes,

• kaperi,

• vārīti kartupeļi,

• eļļa,

• sviests,

• dilles.

Reņģes atdala no asakām, pilda ar sasmalcinātiem kaperiem, satin rullītī. Liek uz ieeļļotas pannas un cep, līdz gatavas. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, kuriem pārlej kausētu sviestu un uzbārsta sakapātas dillītes.

 

 

Cauraugušā cūkas krūtiņā 
ietīta fileja ar krāsnī ceptiem kartupeļiem
edieni_007_VS

• Cūkgaļas fileja,

• cauraugusi cūkas krūtiņa,

• garšvielas pēc izvēles,

• eļļa,

• zaļumi.

Cūkgaļas fileju atcīpslo, sagriež aptuveni 50 g gabaliņos, uzbārsta garšvielas un grilē no visām pusēm. Tad aptin cūkas krūtiņas šķēli un turpina gaļu cept krāsnī, līdz tā gatava. Kopā ar gaļu izcep arī kartupeļus. Ēdienu kārto uz šķīvja un uzbārsta zaļumus.

 

Sālītu gurķu, skābētu kāpostu un kartupeļu trio

edieni_003_VS• Skābēti kāposti,

• sālīti gurķi,

• vārīti kartupeļi,

• saulespuķu eļļa,

• jūras sāls,

• cukurs,

• galda etiķis,

• konservēti zaļie zirnīši,

• sīpoli.

Gurķus, vārītus kartupeļus un skābētos kāpostus sasmalcina. Pēc garšas pievieno jūras sāli, cukuru un galda etiķi. Pārlej saulespuķu eļļu un ļauj pusstundu ievilkties. Kārto uz rudzumaizes šķēles, rotā ar konservētiem zaļajiem zirnīšiem un sīpoliem.

 

Laša zupa ar tomātiem
edieni_012_VS

• Laša atgriezumi ( galva bez žaunām, astes, asakas, vēderiņi),

• sīpols,

• selerija sakne,

• tomāti,

• kartupeļi,

• sviests,

• dilles,

• sāls,

• pipari,

• lauru lapas,

• degvīns.

No laša atgriezumiem aptuveni stundu vāra buljonu. Izkāš, vēderiņus sasmalcina. Sīpolu, selerijas sakni nomizo, sagriež un pieliek buljonam. 15 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, pieber sāli, piparus, pieliek lauru lapas. Tomātus sagriež un kopā ar laša vēderiņiem aptuveni 5 minūtes pirms vārīšanās beigām liek buljonā. Nobeigumā vēl pievieno sviestu, dilles un nedaudz degvīna.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+