Mobilā versija
+0.4°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
10. augusts, 2015
Drukāt

Lavandu sīrups

Foto-Valdis SemjonovsFoto-Valdis Semjonovs

Lavandas audzçtâji Umurgas pagastâ "Lillas Lavenders". Lavandas. 23/07/2014 foto: Valdis Semjonovs/Praktiskais Latvietis

Sastāvdaļas:

• 2 ēdamkarotes kaltētu lavandas ziediņu

• 3 ēdamkarotes citrona sulas

• 200 g cukura

• 150 ml ūdens

Katlā, ik pa laikam maisot, uz lēnas uguns 5–6 minūtes vāra ūdeni ar citrona sulu un cukuru. Trauku noņem no uguns, iemaisa lavandas ziediņus un atstāj, lai diennakti ievelkas. Izkāš caur sietiņu un pilda pudelē.

Labi garšo kā piedeva šampanietim, saldējumam un krēmiem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+