Foto – Matīss Markovskis

Lēcu sautējums ar ķirbi un kaltētiem tomātiem 0

Sastāvdaļas
* 320 g zaļo lēcu
* 500 g ķirbja
* 100 g saulē kaltētu tomātu
* čili pipars
* koriandra zaļumi
* sāls, pipari
* olīveļļa cepšanai

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Novāra lēcas. Zaļās vārās 15–20 minūtes. Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno gabaliņos sagrieztu ķirbi un apcep. Pēc tam pieber novārītas lēcas, sīkāk sagrieztus kaltētos tomātus, sakapātu čili piparu, sāli, piparus, pašās beigās – sakapātus koriandra zaļumus.

Padoms. Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno ķimenes vai kumīnu, čili, tad pieliek gabaliņos sagrieztu cepamo ķirbi un glāzi šķelto zirnīšu. Uzlej ūdeni, uzliek vāku un sautē uz nelielas liesmas, līdz zirņi mīksti. Pasniedz ar zaļumiem, labi der kopā ar koriandru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.