Mobilā versija
+5.7°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
17. jūnijs, 2015
Drukāt

Lēcu un kokosriekstu karijs

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

(4 porcijas)

• 300 g sarkano lēcu

• 75 g kokosriekstu skaidiņu

• 900 ml ūdens

• 2 ēdamkarotes sviesta

• 2 ēdamkarotes citrona sulas

• Ķiploka daiviņa

• 2 cm ingvera saknes

• ⅓ tējkarotes kurkumas

• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu

• ½ tējkarotes sāls

Lēcas ir vieni no senākajiem kultūraugiem pasaulē, bet latvietim – visai neikdienišķi pākšaugi, jo uzturā vairāk tiek lietoti zirņi un pupiņas. Tomēr mūsu organisms lēcu sastāvā esošās olbaltumvielas spēj viegli uzņemt un pārstrādāt. Piedāvājam četrus ēdienus, kur galveno lomu spēlē lēcas.

Kā gatavot

Sviestu izkausē pannā un 30 sekundēs apcep tajā visas garšvielas. Tad pieber sarkanās lēcas, kokosa skaidiņas, mazliet apcep un uzlej vārošu ūdeni. Uzliek vāku un sutina uz lēnas uguns aptuveni 10–15 minūtes, līdz lēcas mīkstas. Atkarībā no lēcu kvalitātes varbūt nepieciešams pievienot vēl nedaudz ūdens. Kad virums gatavs, pievieno smalki sakapātu ķiploka daiviņu, sāli un citrona sulu. Samaisa un pasniedz kopā ar sutinātiem dārzeņiem un svaigiem salātiem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+