Lēni gatavots trusis ar baklažānu musu, viršu medus mērci un gaišā alus cepumu 0

Restorāns: AMBIENTE

Šefpavārs: Māris Pastars

(4 porcijas)

Atkaulo 2 truša pakaļkājas, aplej ar olīveļļu, apber ar sāli, pipariem, garšaugiem, satin rullītī, ievakuumē un vāra 75 min 60 °C, atdzesē, sagriež.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj
RAKSTA REDAKTORS
VIDEO. “ASV aizliedz ar likumu, Latvijā tirgo uz katra stūra!” Brīdina par zīdaiņiem bīstamām precēm 13
Lasīt citas ziņas

Sadursta ar nazi 300 g baklažāna, cep cepeškrāsnī, līdz kļūst mīksts, pārgriež uz pusēm un ar karoti izņem mīkstumu. Mīksto baklažānu blenderē, pievienojot tievā strūklā 75 ml olīveļļas, pieber sāli, baltos piparus, pievieno citronu sulu pēc gaumes. Gatavo masu izberž caur sietu, iepilda putukrējuma sifonā, liek 30 min ledusskapī atdzesēties.

Mērcei katliņā vāra 200 ml Lielvārdes gaišā alus, līdz puse ir iztvaikojusi, pievieno 25 ml sojas mērces, 25 g “Dijon” sinepju, 25 g viršu medus, vāra 2 – 3 min, iebiezina ar kartupeļu cieti, atdzesē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Glazētiem āboliem uzvāra katliņā 100 ml sausā baltvīna, 50 g viršu medus, mazākā temperatūrā lēni vāra šķēlītēs sagrieztu pusi stingra, sulīga ābola. Kad ābols ir vienmērīgi izsilis, atdzesē.

Cepumiem samīca viendabīgā masā 100 g miltu, 40 g sviesta, 20 ml Lielvārdes gaišā alus, sāli un cukuru pēc gaumes, liek 30 min ledusskapī atpūsties. Masu izveltnē, liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz 10 min 180 °C, apziež ar vienas olas baltumu, uzber 20 g ziedputekšņu, cep vēl 30 sek.

Ēdienu pasniedz, sastāvdaļas izkārtojot uz šķīvja, un dekorē ar kresēm.

Recepte no Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.