Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
17. aprīlis, 2015
Drukāt

“Lido”: starp ēdināšanas uzņēmumiem pieaug konkurence; būs jācīnas par katru klientu (1)

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Pieaugošās konkurences dēļ ēdināšanas uzņēmumiem Latvijā šogad būs jācīnās par katru klientu, sacīja ēdināšanas pakalpojumu sniedzēja “Lido” valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

“Galvenās problēmas, ar kurām šogad būs jāsastopas ēdinātājiem, būs klientu pārdalīšana, jo iedzīvotāju skaits Latvijā nepieaug, bet ēdinātāju skaits palielinās. Tāpat citu tautību tūristu piesaiste, jo jākompensē krievu tautības tūristu samazinājums,” sacīja Auziņa.

Pēc viņas teiktā, ēdināšanas uzņēmumiem izaicinājums būs arī tas, ka patērētāji ik gadu arvien lielāku uzmanību pievērš ēdiena sastāvam un izejvielām. “Izaicinājums, kuru jāņem vērā, ir patērētājs, kas ar katru gadu kļūst arvien izglītotāks, pievērš lielāku uzmanību ēdiena sastāvam un izejvielām. Ēdinātāji nedrīkst atpalikt – tiem gan atbilstoši jāizglītojas, gan jāpilnveido savs piedāvājums,” atzīmēja kompānijas vadītāja.

Viņa prognozēja, ka ēdināšanas tirgus pieaugums šogad Latvijā nav gaidāms. “Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, tūristu skaita samazinājumu, vietējo iedzīvotāju skaita nepalielināšanos, samazinātās ekonomikas izaugsmes prognozes un citus faktorus, nozarei iespējams kritums. Taču tajā pašā laikā iedzīvotāju algu līmenis paaugstinās, pirktspējas līmenis pieaug, tirgū ienāk jauni spēlētāji, tādēļ domāju, kopumā nozarē situācija varētu izlīdzināties un palikt nemainīga – ne piedzīvot ne kritumu, ne augšupeju,” teica Auziņa.

Jau vēstīts, ka 2013.gadā “Lido” strādāja ar 29,72 miljonu eiro apgrozījumu un 863,7 tūkstošu eiro peļņu.

“Lido” galvenie darbības virzieni ir sabiedriskā ēdināšana, gaļas produktu pārstrāde, zivju produktu apstrāde, pusfabrikātu ražošana un realizācija. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Gunārs Ķirsons. “Lido” struktūrā ietilpst Rīgā strādājoši deviņi bistro un “Lido Atpūtas centrā” Krasta ielā arī restorāns, kā arī divi “Lido” bistro Tallinā, gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja un veikals Rīgā.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. ”Dominas”..Lido nav tualete!! Kā to pieļauj??

Tomātaudzētāji "Mežvidi" pārstrādās ogas un kaņepes (4)SIA "Latgales dārzeņu loģistika" plāno paplašināt siltumnīcas un attīstīt ogu un pat kaņepju pārstrādi
Gatis Strads. Mežā neatkarīgāks nekā teātrīSkatoties uz kokiem, redz ainavu, nevis eiro
Pasaulē
INFOGRAFIKA: Budžeta prioritātes - aizsardzība, drošība, veselība2017. gada valsts budžeta prioritārās nozares ir aizsardzība, sabiedriskā drošība un kārtība, veselība, sociālā aizsardzība un izglītība.
Draugiem Facebook Twitter Google+