Mobilā versija
+5.7°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
14. jūlijs, 2015
Drukāt

Fiksie gurķi – viegli skābēti. Gatavi pāris stundās! (2)

Foto - Sandra RuskaFoto - Sandra Ruska

Aina Vēvere, Jēkabpils novada Dunavas pagasta pamatskolas mājturības skolotāja: Ziemas krājumus gatavoju savai lielajai saimei un rīkoju meistarklases, lai mācītu citas saimnieces. Tagad, kad dobēs ienākas pirmie gurķi, protams, vispirms tos apēd tāpat – svaigus un kraukšķīgus. Vienmēr piekrišana ir mazsālītajiem gurķīšiem. Tie garšo pie jaunajiem kartupeļiem un ir lieliska uzkoda piknikā pie ceptas gaļas. Viens dod priekšroku mazliet iesālītiem, citam patīk skābāki. Fiksos gurķus var pagatavot pāris stundu pirms ēšanas.

Fiksie gurķi

Vajadzēs gurķus, dilles, sāli, ķiplokus vai sīpolus. Pagatavošana ir pavisam vienkārša. Gurķus sagriež gareniskās šķēlēs vai ripiņās, uzbārsta sāli, pievieno saspaidītus ķiplokus vai sīpolu ripas un daudz diļļu (tad salātiņi būs garšīgāki!). Ieliek polietilēna maisiņā, kārtīgi sakrata un pāris stundu tur ledusskapī. Ļoti garšīga uzkoda!

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Muljkjiibas, gurkji nav ne jaaskaabee, ne jaasaala! Sagrizham shkjeeliitees, paarlejam ar ‘Zaziki’, var veel papildus dilles, locinjus, kjiplokus un bikinj oliivu eljljas -SUPER! Ziemaa – jums trrukst svaigu gurkju lielveikalaa??? Tieshaam??? Un taa vietaa juus eedat kaut kaadus konserveetus vai saaliitus vai skaabeetus SUUDUS???

    • Gurķi nekad nav sālīti , tikai skābēti vai marinēti , jo sāla gaļu , sēnes , zivis . Nekad nav redzēti ar sāli sabērti gurķi .

Draugiem Facebook Twitter Google+