Foto-say7.info

Lieldienu galda rotāšanai pildītās olas ‘’Peļuki’’ 0

Sastāvdaļas – 3 cieti vārītas olas, 50 g cieta siera, 1–2 ķiploka daiviņas, majonēze, zaļas salātlapiņas. Dekorēšanai vajadzēs redīsus (vai gurķi, burkānu), krustnagliņas (vai melnos piparus), sarkanos piparus, diļļu vai pētersīļu zariņus, astītes no redīsiem vai bietītēm (var izmantot jebkurus zaļumu asniņus).

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
Kokteilis
Izplatītas frāzes, ko vedeklām labāk neteikt vīramātēm 1
Lasīt citas ziņas

No dotā produktu daudzuma sanāk seši mazi un jauki pelēni. Olas gareniski pārgriež uz pusēm, dzeltenumus izņem ārā. Dzeltenumus bļodā sasmalcina. Uz smalkās rīves sarīvē sieru un pievieno dzeltenumiem. Caur ķiplokspiedi pievieno sasmalcinātas ķiploka daiviņas, visu samaisa. Pievieno majonēzi. Sagatavoto masu pilda olu pusītēs. Piepildīto olas pusīti pārklāj ar nelielu salātlapiņu, apgriež otrādi un uzmanīgi uzliek uz šķīvja. No krustnagliņām izveido pelei actiņas. Olas virspusē uzmanīgi iegriež nelielus caurumiņus un tajos ievieto plāni sagrieztas redīsa (burkāna, gurķa) šķēlītes, izveidojot divas austiņas. No sarkanajiem pipariem izveido pelēnam degunu. No diļļu (pētersīļa) zariņiem izveido ūsiņas. No redīsa astītes izveido pelei asti. Visus pelēnus izvieto uz salātlapām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.