Publicitātes foto

Lieldienu galdam
 – no zupas līdz saldajam 0

Ko gardu vēl var pagatavot no olām, lai Lieldienu galdā nav jāceļ tikai vārītas olas? Un ko darīt ar tām Lieldienu olām, kam saimes vēderā vietas vairs nav? Vairākas idejas piedāvā restorāns “Nometne”, kas Pārdaugavā, Nometņu ielā, durvis vēra šā gada pašā sākumā.

Reklāma
Reklāma

 

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 7
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi 57
Lasīt citas ziņas

“Nometne” – tā ir vieta, kur patīkamā atmosfērā atpūsties un baudīt maltīti. 
– Pie mums gaidīti visi, kam patīk gardi paēst un pie ēdiena baudīt labu vīnu. Ēdienkartē ir gan vienkārši, labi zināmi ēdieni, gan smalkāki, piemēram, liellopa gaļa ar anšovu mērci. Katru dienu dabūjami veģetārie ēdieni, – stāsta restorāna vadītāja Zanda Kozlovska. Par to, lai maltīte patiešām būtu garda, gādā šefpavāre Marina Minasidi-Kovaļenko.

 

 

Tomātu zupa ar Benedikta olu 


CITI ŠOBRĪD LASA

Sastāvdaļas: (4 personām) 600 g tomātu, 70 g Šalotes sīpolu, 4 olas, sāls, pipari, 10 ml olīveļļas, 5 ml etiķa, baziliks, 500 ml ūdens.

 

Kā gatavot?

Trīs tomātiem augšdaļā mizā iegriež krustiņus, liek verdoša ūdenī un blanšē 4 min. Pēc tam atdzesē aukstā ūdenī. Nomizo, sagriež nelielos gabaliņos. Smalki sagriež arī sīpolus un pārējos tomātus. Gan sīpolus, gan svaigos sagrieztos tomātus apcep pannā neliela eļļas daudzumā, liek katliņā, sablenderē. Masu izlej caur sietu. Katliņā kopā salej sablenderēto tomātu masu ar sagrieztiem tomātiem bez mizas, uzvāra, pievienojot sāli un piparus. Atsevišķā katliņā uzvāra ūdeni, pievienojot etiķi un nedaudz sāls. Kad ūdens sāk burbuļot, samazina uguni un iesit olu, ūdeni tūdaļ sākot lēnām maisīt viena virzienā. Vāra 5 min. Olu izņem no ūdens. Zupu lej šķīvī. Benedikta olu pārdala uz pusēm, ievieto zupas šķīvja vidū. Dekorē ar bazilika lapiņām.

 

Sparģeļi ar fritētu olu

Sastāvdaļas: (4 personām) 400 g zaļo sparģeļu, 2 olas, 10 g Dižonas sinepju bez graudiņiem, 10 g Dižonas sinepju ar graudiņiem, 30 g Šalotes sīpolu, 5 ml baltvīna etiķa vai ābolu etiķa, 50 ml olīveļļas, 200 ml rapšu vai saulespuķu eļļas, sāls, cukurs, 20 g miltu. Dekoram: diedzētas sēkliņas, 4 plūmju tomāti.

 

Kā gatavot?

 Marinādei smalki sagriež Šalotes sīpolus, sajauc ar sinepēm, etiķi, olīveļļu, sāli un cukuru. Nomizotus sparģeļus liek verdoša ūdenī, vāra 8 min. Pēc tam 5 – 10 min. tur marinādē. Olas vāra 6 min, atdzesē aukstā ūdenī, nomizo. Miltus sajauc ar ūdeni, pievienojot nedaudz sāls, tā, lai izveidojas pankūku biezuma mīkla. Mazā katliņā sakarsē eļļu, olu apviļā mīklā un vāra eļļā, līdz mīkla kļūst zeltaina. Šķīvī kārto sparģeļus, olas pusīti, diedzētas sēkliņas un plūmju tomātu pusītes.

 

Ligzdiņas ar paipalu olām un burkānu, zirnīšu sautējumu 


Sastāvdaļas:(4 personām) 8 paipalu olas, 200 g cūkgaļas, 200 g liellopu gaļas, 150 g saldēto zaļo zirnīšu, 150 g jauno burkānu (5 – 7 cm), 20 g sīpolu, 100 ml piena, 10 g eļļas, sāls, pipari. Dekoram: salātu lapas, 20 g sīpolu, 20 g miltu, 10 ml eļļas, sāls.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

  Paipalu olas, lai nesaplīstu, liek verdošā ūdenī, vāra 3 min. Pēc tam atdzesē aukstā ūdenī, nomizo. Maltai liellopu un cūkas gaļai pievieno smalki sagrieztus, apceptus sīpolus, sāli, piparus. Rokās ņem nelielu maltas gaļas daudzumu, plaukstā izveido plācenīti, vidū liek olu. Gaļas maliņas pārloka pāri olai. Izveido apaļu bumbiņu. To pašu dara ar pārējām olām. Bumbiņas viegli apcep eļļā, pēc tam 15 min krāsnī 180 grādos. Zirņus un mazos burkāniņus pārkaisa ar sāli, pārlej ar pienu, pārklāj ar foliju un liek krāsnī 180 grādos cepties 20 min. Miltus sajauc ar sāli, tajos apviļā smalki sagrieztu sīpolu gabaliņus, pēc tam cep nelielā eļļas daudzumā. Uz šķīvja liek salātu lapu, virsū ber zirņus un burkānus. Ligzdiņas pārgriež uz pusēm, pārkaisa ar grauzdētajiem sīpoliem.

 

Bezē ar vaniļas krēmu un augļiem

Sastāvdaļas: (4 personām) 3 olas, 350 g cukura, 100 ml saldā krējuma, 100 g siera “Mascarpone”, 1/6 vaniļas pāksts. Dekorēšanai: 1 karambola, 20 g tumšo vīnogu, 1 kivi.

 

Kā gatavot?

3 olu baltumus saputo ar 250 g cukura (labāk izvēlēties pūdercukuru). Puto, līdz izveidojas ļoti stingras putas. Masu liek konditorejas maisā. Uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, veido groziņus. Cep 10 min 180 grādos. Mazā katliņā uzsilda saldo krējumu, kam pievienots cukurs. Maisot vāra, līdz cukurs pilnībā izkusis. Tiklīdz parādās burbuļi, no uguns noņem, pievieno olas dzeltenumus, labi sakuļ. Tad pievieno vaniļas graudiņus un sieru “Mascarpone”. Atkal kārtīgi sakuļ, līdz veidojas vienmērīga masa. Katrā groziņā pilda krēmu. Rotā ar augļiem.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.