Foto – dreamscook.ru

Lielisks maizes pudiņš ar liķierīti 0

Sastāvdaļas:

200-250 g baltmaizes

400 ml saldā krējuma

50 g cukura

2 olas

vaniļas cukuras

50 g rozīņu

2 ēdamkarotes liķiera

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

1. Rozīnes noplaucē karstā ūdenī. Pēc tam ūdeni nolej, rozīnes pārlej ar liķieri vai citu aromātisku alkoholu.

2. Rūpīgi sagriež maizi vienādos gabaliņos. Pārziež tos ar plānu saldkrējuma sviesta kārtiņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Sakuļ olas. Pielej tām saldo krējumu, cukuru un vaniļu. Rūpīgi samaisa.

4. Sagriezto maizi sadala trīs daļās. Ietauko cepamo veidni un sagatavo cepeškrāsni – uzsilda līdz 180 grādiem.

5. Trešo daļu no sagrieztās maizes ieliek formas pirmajā kārtā. Pārkaisa ar pusi no rozīnēm. Pārlej ar olu un saldā krējuma masu.

6. Visu atkārto vēlreiz. Kopā jābūt trim maizes kārtām.

7. Topošo pudiņu atstāj uz 10-15 minūtēm, lai masa iesūcas, tad pārklāj ar foliju. Gatavo cepeškrāsnī ūdens peldē 45-50 minūtes.

8. Pasniedz siltu. Var ēst kopā ar krējumu vai jogurtu. 

Recepte no dreamscook.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.