Praktiski
Receptes

Liellopa gaļa garšaugos 0

Foto – Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas (1 porcijai) – 200 g liellopa gaļas (langets vai fileja), 15 g kaperu, 15 g rukolas, 2 paipalu olas, 10 g zemesriekstu vasabi glazūrā, 10 g melno olīvu, olīveļļa.

Mērcei – 1 jēla ola, 10 g rīvēta cietā siera, 5 g saulē kaltētu tomātu, sāls, melnie maltie pipari, 30 g rapšu eļļas, 5 g sinepju, 3 g ķiploka, olīveļļa, zaļumi.

Pagatavošana.

Liellopa gaļas gabalu eļļā uz pannas apcep, viegli pārkaisot ar sāli un pipariem, pievienojot timiānu un rozmarīnu. Ietin folijā, pirms tam pieliekot ķiplokus un apslakot ar eļļu. Atkarībā no gaļas gabala lieluma to cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 līdz 40 min. Gaļai viducī jābūt sārtai. Gatavo gaļu atdzesē, tad plāni sagriež. No visām sastāvdaļām, tās sablendējot, pagatavo mērci. Uz šķīvja kārto gaļu, to pārkaisa ar sablendētiem zemesriekstiem, pievieno kaperus, olīvas, paipalu olas un rukolu. Visu apslaka ar olīveļļu. Pievieno mērci. Rotā ar zaļumiem.

Galerijas nosaukums
LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Latvija bez bērnunamiem. Tapuši vēl divi aprūpes centri 1
21 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Cēzara salāti ar grilētu vistu un parmezānu
23 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Karamelizēti āboli. Bērniem ļoti garšos!
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Trīs partijas izstājas no JKP vadītajām valdības veidošanas sarunām
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Bordāns: Vecās oligarhiskās partijas noraka valdības izveidi
43 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Gobzems: Visiem politiskajiem spēkiem vajadzētu nelielu psihoterapijas kursu
57 minūtes
LE
LETA
Dabā
Kādi laikapstākļi gaidāmi 18.novembrī? Jaunākā sinoptiķu prognoze
3 stundas
LA
LA.lv
Pasaulē
VIDEO. “Neesmu latviski runājusi kopš 18 gadu vecuma!” Londonā centīgi mācās latviešu valodu
33 minūtes