Mobilā versija
+8.4°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
10. septembris, 2015
Drukāt

Liķieris “33 lapas” no aronijām

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

No aroniju ogām un dažādu ogu krūmu lapām var pagatavot dzērienu. Degustējot šo liķieri, kas sasmēlies ķiršu, upeņu un aveņu aromātu, nav nemaz tik viegli uzminēt, kā tas gatavots.

Vajadzēs 200 g aroniju ogu, 33 ķiršu lapas, 33 upeņu lapas un 33 aveņu lapas. Būs vajadzīgs citrons (vai 1 tējkarote citronskābes), 1 glāze (apmēram 200 g) cukura un 0,5 l degvīna.

Ogas un lapas nomazgā, ieliek katlā, aplej ar 800 ml ūdens, uzliek vāku un, kad maisījums uzvārījies, to uz mazas uguns pavāra apmēram 30 minūtes. Atdzesē, nolej caurdurī un masu viegli izspiež. Izmantoto ogu un lapu masu var izmest.

Rubīnsarkanajam šķidrumam pieber cukuru, pievieno citrona sulu (pēc garšas) vai pieber 1 tējkaroti citronskābes. Nedaudz uzsilda, lai cukurs izšķīstu. Kad šķidrums atkal atdzisis, pielej puslitru degvīna. Lai dzēriens kļūtu dzidrs, to izkāš. Liķieri (iznāks apmēram pusotra litra) sapilda tīrās pudelēs un aizkorķē.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+