Mobilā versija
+0.1°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
8. jūlijs, 2012
Drukāt

Lizetes BLOGS: Kā veselīgi paēst ārpus mājas

Foto-LETAFoto-LETA

Bieži vien viena no „liktenīgajām” kļūdām cilvēka figūrai mēdz būt sabiedriskā ēdināšana. Ikvienam no mums ir iespēja vērot un sekot līdzi televīzijas ekrānos, kā strādā augsti novērtēti un profesionāli pavāri.

Galvenokārt viņu galvenais uzdevums ir padarīt ēdienu garšīgu, garšas piesātinātu, taču par veselības faktoru bieži vien nedaudz aizmirstot.  Taču tas liek aizdomāties, kas notiek sabiedriskajā ēdināšanā, kāda ir ēdiena kvalitāte?

 

 

Lizete Māldere, uztura speciāliste. “Mīlu jaunas, spontānas un inovatīvas idejas. Mīlu ēdienu un viss kas saistīts ar to. Patīk vērot, analizēt un izprast cilvēku ēšanas paradumus. Ļoti patīk arī gatavot un
izdomāt arvien jaunākus un efektīvākus risinājums, kā dzīvot labāk.

Brīvajā laikā sapņoju: ka dienās zināšu visu. Mīļākais izteiciens: “Pieredze ir jākrāj!””

 

Tāpēc  vēlos dalīties ar dažiem padomiem, kā pareizi saplānot savu ēdienkarti un ko izvēlēties ejot pusdienot ārpus mājas.

1. Ja ir iespēja, vienmēr dodiet priekšroku zupām.

It īpaši tagad, vasarā, tās būs vieglas un diētiskas, kā arī viens pats zupas šķīvītis var ļoti labi remdēt izsalkumu. Ja nepieciešamas, uzkožiet rudzu maizes šķēli, taču ne baltmaizi;

2. Saldināta dzēriena, piemēram, sulas, vietā labāk izvēlieties ūdeni vai tēju.

Jo, lai cik veselīgas mums neliktos šīs sulas, tās ir un paliek ēdiens ar noteiktu enerģijas daudzumu, kas pēc tam ir jāiztērē;

3. Izvairieties no miltu – putukrējuma mērcēm.

To vietā savu šķīvi pildiet ar salātiem vai izdzeriet glāzi kefīra.

4. Viena karbonāde vai desiņa var saturēt visai dienai nepieciešamo enerģijas daudzumu.

Līdz ar to franču karbonādes un dažādi cīsiņi var būt jūsu figūrai ļoti liktenīgi. Tāpēc ieteiktu izvēlēties gaļu un zivis bez panējuma.

5. Saldajā labāk izvēlieties mājās gatavotus gardumus.

Jo tikai mēs paši varam izcept un pagatavot visgardākos un veselīgākos gardumus. Veikalā nopērkamajiem es neieteiktu uzticēties, jo zemāka cena, jo drausmīgāks sastāvs. Tāpēc sekojiet līdzi, kādus gardumus izvēlieties.

IDEJA!  Izveidojot darbā savu gardumu ēšanas klubiņu un katru nedēļu baudiet viens otra pagatavotos gardumus. Tas ikdienu padarīs krāsaināku un interesantāku.

Līdz ar to dalīšos ar vienu veselīgā našķa recepti!

ŠOKOLĀDES KEKSIŅI
Sastāvdaļas:

1 nogatavojies banāns
150g pilngraudu auzu milti
½ krūze nesaldināts kakao
1 tējk. vaniļas ekstrakta
250g bezpiedevu jogurts
50g mandeles
1tējk. cepamais pulveris
1 tējk. olīveļļas
stevizoīda pulveris (aptuveni 1 naža gals)

Kā gatavot?

Banānu ja ir nepieciešamība sablenderē vai samīca viendabīgā masā. Tad liek traukā un jauc visas sastāvdaļas kopā, izlej keksiņu formiņās un cep 180o 20 minūtes.

Lasi arī citus uztura speciālistes Lizetes Mālderes blogus:

Saldummīlēm un -mīļiem! Meklē ēdiena veselīgo „dvīņubrāli”!

Garšvielu maisījumi

Varbūt laiks mainīt maizes ēšanas paradumus?

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+