Foto – Aija Geida

Lociņu salāti ar batātēm un sieru 0

Sastāvdaļas
• 125 g lociņu
• 100 g dažādu salātu lapiņu
• 75 g fetas siera
• saldais kartupelis
• 2 ēdamkarotes apgrauzdētu sezama sēkliņu
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• ķiploka daiviņa
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 55
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
Lasīt citas ziņas

Mērcei
• 4 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• 1,5 ēdamkarotes cukura sīrupa
• ½ ķiploka daiviņas
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ⅓–½ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Saldo kartupeli jeb batāti izsutina mīkstu (ja miziņa plāna, nemizo) un sagriež salmiņos vai kubiciņos. Ķiploku izspiež ķiploku spiedē, pievieno olīveļļu, sāli, piparus un sezama sēkliņas. Uzlej saldā kartupeļa gabaliņiem un ļauj pusstundu iestāvēties. Pēc tam liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un apbrūnina cepeškrāsnī + 220 °C ar ventilatoru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pa to laiku pagatavo mērci – ķiploka pusīti smalki sakapā, pievieno olīveļļu, cukura sīrupu, citrona sulu, sāli un maltus melnos piparus. Salātu lapiņas nomazgā un nosusina. Fetas sieru sagriež mazos gabaliņos, lociņus smalki sakapā. Uz šķīvja kārto salātu lapiņas, sieru, lociņus un batātes gabaliņus. Pārlej ar mērci.