Mobilā versija
Brīdinājums -2.3°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
2. janvāris, 2015
Drukāt

Ļoti vienkārša griķu zupiņa – sātīga un garda

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock

Piedāvājam pagatavot ļoti vienkāršu un garšīgu zupiņu, kuru var ēst gan karstu, gan arī aukstu. Ja zupai pievienos gaļu, tā būs kreftīgāka un sātīgāka. Bez gaļas zupa noderēs cilvēkiem, kas atteikušies no gaļas produktiem uzturā.

Sastāvdaļas – 1/2 glāze griķu, 2- 3 kartupeļi, 2 burkāni, 2 sīpoli, garšvielas: sāls, šķipsniņa piparu, lauru lapa.

Pagatavošana.

Vispirms nomizo kartupeļus, burkānus un sīpolus. Visus dārzeņus atsevišķi sagriež mazos gabaliņos.

Sīpolus ar burkāniem uz pannas apcep zeltaini brūnus, mazliet pievieno piparus.

Katliņā lej ūdeni un pievieno kartupeļus. Liek uz uguns vārīties.

Tikmēr pilnīgi sausā pannā apgrauzdē griķus apmēram 3 – 5 minūtes, visu laiku maisot.

No vārošajiem kartupeļiem nosmeļ putas, pievieno apceptos griķus. Visu mazliet pasāla.

Pēc 8 – 10 minūtēm pievieno katliņā sīpolus ar burkāniem, kā arī lauru lapu.

Visu vāra vēl kādas 5 minūtes. Kad griķi un kartupeļi ir mīksti un gatavi, zupiņa ir uzvārījusies.

Pasniedz ar krējumiņu un svaigām dillēm.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+