Mobilā versija
+1.4°C
Lūcija, Veldze
Trešdiena, 13. decembris, 2017
20. aprīlis, 2017
Drukāt

Luksusdzīvokļu iemītnieki sūdz tiesā Teita galeriju tās apmeklētāju ziņkārības dēļ (2)

Foto: AFP/Scanpix/LETAFoto: AFP/Scanpix/LETA

Iepretim vienai no Londonas slavenākajām galerijām “Tate Modern” izvietotās Neo Bankside mājas luksusdzīvokļu iemītnieki iesnieguši pret galeriju prasību tiesā, norādot, ka jaunā piebūve viņu dzīvokļus padarījusi par “akvārijiem”, raksta “Artnet.com”.

Spriedzi radījusi 360° skatu platforma, izejot uz kuras, galerijas apmeklētāji var vērot pretējās mājas iemītnieku dzīvi, tā kā nama fasāde veidota pilnībā stiklota. Atsevišķi galerijas apmeklētāji esot mēģinājuši pamāt pretējā nama iedzīvotājiem, bet vēl citi izmantojot uz terases izvietotos tālskašus, lai ielūkotos dzīvokļos iekšā vai cenšas nofotografēt to interjeru, un iedzīvotāji nu jūtoties, it kā tiktu pastāvīgi novēroti, gluži kā “zelta zivtiņas akvārijā”.

“Tate Modern” piebūve tika atklāta pērn un atrodas burtiski pārdesmit metru attālumā no Neo Bankside, kurā dzīvokļu cena svārstoties no 1,5 līdz 19 miljoniem mārciņu un lielākajai daļai ir panorāmas logi.

Muzejs uz terases novietojis aicinājumus “respektēt kaimiņu privāto dzīvi”, savukārt muzeja direktors Nikolass Serotā ieteica aizvainotajiem dzīvokļu īpašniekiem iegādāties plānos aizkarus. Savukārt mājas iemītnieki piedāvāja par savu naudu nopirkt aizslietņus muzeja terasei, tādējādi norobežojot skatu no daļas, kas vistuvāk viņu namam. Neviens no šiem risinājumiem otrai pusei nelikās pieņemams, tādēļ nu par to nāksies izšķirties tiesai.

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Biezajiem skrobe, miljoniem nauda izlikta, bet nevar apenes staigāt pa savu dzīvokli

Draugiem Facebook Twitter Google+