Foto – Aija Geida

Mafini ar apelsīnu pildījumu
 0

Mīklai

• 2 vidēji burkāni

• 150 g brūnā cukura

• 125 g kviešu miltu

• 60 g mīksta sviesta

• 2 olas

• 2 ēdamkarotes ruma

• ½ tējkarotes malta muskatrieksta

• Tējkarote vaniļas cukura

• Tējkarote cepamā pulvera

• Tējkarote kanēļa

• Sauja rozīņu

• Sauja pekanriekstu

Pildījumam

• 175 g Philadelphia siera

• 2 ēdamkarotes cukura

• Ēdamkarote apelsīna miziņas

• 1,5 ēdamkarotes apelsīna sulas

Pagatavošana.

Rozīnes nomazgā, nosusina, uzlej rumu un atstāj uz vienu stundu.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 164
Lasīt citas ziņas

Bļodā kviešu miltus samaisa ar cepamo pulveri, kanēli un maltu muskatriekstu.

Ar mikseri (nevis blenderi!) saputo sviestu un cukuru, pa vienai pievienojot olas. Pieber vaniļas cukuru un puto vēl pāris minūšu. Pieliek smalki sarīvētus burkānus un samaisa. Pēc tam masai pievieno miltu maisījumu un rūpīgi sajauc. Rozīnes izņem no ruma un iecilā masā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavo pildījumu, Philadelphia sieru samaisot ar cukuru, apelsīna sulu un rīvētu augļa miziņu.

Mafinu formiņā ar lielu ēdamkaroti liek burkānu masu, siera krēmu un atkal burkānu masu. Katrā mafinā iespiež pekanriekstu un cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.

Vēl nedaudz siltus mafinus var pasniegt ar vaniļas saldējumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.