Mobilā versija
+0.2°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
8. maijs, 2014
Drukāt

Mafini ar avenēm 


Foto - Valdis SemjonovsFoto - Valdis Semjonovs

Mafini ar avenēm

Saldajiem mafiniem der gan svaigas, gan saldētas ogas – avenes, mellenes, zemenes, upenes, dzērvenes, smiltsērkšķi un arī rabarberi. Savukārt sāļajiem var izmantot salami, fetas sieru un olīvas, vārītu vistas fileju, šķiņķi, sieru un tomātus, zilo sieru.

 

(12 gabali)

• 275 g kviešu miltu

• 175 g cukura

• 125 g sviesta

• 100 ml 35% saldā krējuma

• 2 olas

• 1 tējkarote vaniļas cukura (vai ¼ vaniļas pāksts)

• 1,5 tējkarotes cepamā pulvera

• 200 g aveņu

Sviestu un cukuru sakuļ ar mikseri, pēc tam pa vienai pievieno olas. Miltiem pieber cepamo pulveri un vaniļas cukuru, tad maisot iesijā masā un pakāpeniski pievieno saldo krējumu. Miltus neber visus uzreiz, bet pamazām, jo tad neveidosies kunkuļi. Mīklu kārtīgi samaisa ar koka karoti, lai tajā būtu vairāk gaisa un mafini būtu gaisīgāki.

Silikona veidnē ievieto papīra formiņas un katrā ieliek nedaudz mīklas. Uz katra mīklas pikucīša kārto trīs, četras avenes. Ar ogām nevajag pārspīlēt, jo tad mafini cepot necelsies. Pēc tam uzlej mīklu tā, lai ogas tiktu nosegtas un būtu aizpildītas 3/4 formiņas. Silikona veidni liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un mafinus cep +200 °C temperatūrā aptuveni 15–20 minūtes. Mafinus nedaudz atdzesē un dekorē ar ogām (tas ļaus nojaust, kuras ogas ir iekšpusē), mandeļu skaidiņām, šokolādi vai pūdercukuru. Var arī ar karstā ūdens peldē izkausētu šokolādi, kas pildīta konditorejas maisiņā, uzzīmēt sirsniņu vai puķīti.

 

Recepte no mafinu ceptuves un tirgotavas “Muffins and More”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+